Megnyitotta a 2015/2016-os évadát a Pegazus Színház


2015-09-08 20:48:05  | cikk: Babos Petra  | 


Megnyitotta a 2015/2016-os évadát a Pegazus Színház főképe
Évadnyitó társulati ülést tartott a Pegazus Színház hétfőn este. Az összejövetelen Sarkadi Nagy László igazgató értékelte a 2014/2015-ös évadot. Mint mondta, igen mozgalmas jubileumi évadot tudnak maguk mögött. Bérletes bábelőadásból négy megyében, 30 helyszínen, 82 településen 6800 bérletesük volt. Az évadban három bábelőadást mutattak be összesen 23.160 nézőnek.  A Mackókiállításon 1808 érdeklődő járt, míg a Lévai Sándor Emlékkiállítást 1380 fő tekintette meg, jótékonysági fellépésük 2 alkalommal volt. A Pegazus Színház az Esterházy-kastély programjaiban is aktívan részt vesz. A nézőszám az évadban összesen közel 50.000 fő volt. A 10. Pegazus Parádé nagy sikernek örvendett, a két napos gyermekfesztiválra sokan ellátogattak.

Végh Zsolt igazgató az idei évad terveiről beszélt. Mint mondta, három bábbérletes előadást terveznek, a Majomparádé című bábburleszket, Grimm: Csipkerózsikáját és a Tarakovszkij: A csuka parancsára című előadást. Az első bemutató október 12-én lesz. A 2015/2016-os évadra elővételben 1078-an vásároltak bérletet. Tavaszra elkészül a kimondottan szabad térre tervezett a Hetet egy csapásra című előadás. Az évad hatodik előadása a kastélyban bemutatandó marionett színházi produkció lesz.
Végh Zsolt igazgató előadás közben

A tájékoztatók után az igazgató bemutatta a teátrum főállású dolgozóit, az összejövetelt az Ujjé a ligetben! régi dalok show-ja című premier előadás zárta. A csodaszép jelmezek és a varázslatos környezet pillanatok alatt az 1900-as évek elejére repítették a nézőket, a boldog békeidők városligeti hangulatát idézték meg. Végh Zsolt az előadás kapcsán elmondta, már évek óta tervezik, hogy újabb felnőtt előadással lepik meg a közönséget, hiszen az Operett orfeumnak nagy sikere volt. Nagy örömükre, erre az évadra megszületett az új darab. Céljuk az volt, hogy egy szórakoztató, vidám előadást vigyenek színpadra. A vurstli harsány, zsongó világában és a liget árnyas fái alatt remekül érzik magukat az ifjú szerelmesek és a mulatozók, éppen úgy, mint az úri nép. A régmúlt időket régi dallamokkal idézték meg, amelyeket a közönség együtt énekelt a kiváló hangú színészekkel, Hegedűs Gabriellával, Laki Mónikával, Valler Katával, Tarr Györggyel és Végh Zsolttal. A díszlet és a jelmezek Sarkadi Nagy László munkáját dicsérik. A több mint egy órás darabot Sarkadi Nagy Antalné rendezte, aki maga is részt vett a bemutató előadáson. A jól ismert dallamok között felcsendült a Pá, kis aranyom pá, Hol van az a nyár, Haccacáré, János, legyen fent a János hegyen és a Fogj egy sétapálcát.
Az előadást a közönség vastapssal jutalmazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!