Kalandozások négy keréken


2015-09-07 07:08:07  | cikk: Babos Petra  | 


Kalandozások négy keréken főképe
Baráti társaságok, családok, házaspárok, idősebbek és fiatalok egyaránt nekivágtak gépkocsijukkal az V. Marsal Trophynak szombaton. Az ügyességi megmérettetésen az idei évben - várakozáson felül -, 130 autós vágott neki a 130-140 kilométeres távnak. A Marsal Kft. égisze alatt megvalósuló program fő célja az volt, hogy a versenyzők megismerkedjenek a térség nevezetességeivel, természeti csodáival miközben egy kellemes napot töltenek el együtt autóikban. A trophy nem a gyorsaságról, az időről, vagy a sebességről szólt, hanem a tájékozódásról, a szórakozásról, és nem utolsó sorban a közösségépítésről. A résztvevők három helyszínen, a Marsal Kft. telephelyein startoltak, vagyis volt, aki Pápáról, Ajkáról vagy Veszprémből indult neki a távnak.

A Pápáról rajtoló versenyzők izgalmas feladatokat kaptak, például a nyárádi vadászati kiállítással és falumúzeummal, a külsővati hadvezérekkel, vagy éppen a Somlóval kapcsolatban. Volt kifejezetten pápai kérdés is: a résztvevőknek meg kellett tudniuk, hogy hány óra található a Nagytemplomon. Az egyes feladványokra nem volt elég az internet segítségét igénybe venni, hiszen ehhez a fogós kérdéshez mindenképpen meg kellett a templomot keresni. Természetesen a feladatok közül nem maradhattak ki a gépjármű üzemeltetésével, műszaki állapotával, felszerelésével és a KRESZ-szel kapcsolatos kérdések sem, amelyek igencsak megdolgoztatták az agytekervényeket. És ha már ügyességi verseny, akkor az ehhez kapcsolódó feladatok is szerepeltek a megmérettetésen, kellett fűrészelni és pallón autóval egy pohár vizet átvinni.

A közösségformáló rendezvény kapcsán Marton György ügyvezető kérdésünkre elmondta, nagy öröm számukra, hogy az idei évben sokkal többen jelentkeztek, mint az eddigiekben, a 120 fős keretet ki kellett bővíteniük 130-ra, mivel ennyien jelezték részvételi szándékukat a jó hangulatú autós programra.

A Kemenczki család négy fővel, első alkalommal indult a trophyn két kislányuk legnagyobb örömére. A család már napokkal a megmérettetés előtt készült, előkeresték térképeiket, átnézték a KRESZ-t. A lányok egyfajta kincskeresésnek fogták fel a napot.
Fejes Károly feleségével indult immáron második alaklommal a versenyen.
- Ismerd meg hazádat akció keretében gondoltuk, hogy az idén is nekivágunk egy körnek, s bebarangoljuk a környéket.  Tavaly nagyon pozitív tapasztalataink volt, csodás helyekre jutottunk el, igaz akkor lányaink is velünk tartottak - mondta a fiatalember mosolyogva.
Dr. Kalmárné Bóka Ildikó férjével, dr. Kalmár Zsolttal vágott neki a távnak negyedszer. Mint mondták, évekkel ezelőtt egy baráti társasággal neveztek be a versenyre, azonban az idén már mindenki külön-külön indult. A pár igen jó bulinak nevezte ezt az alkalmat.
-A feladványok kiválóak, sokat kell értük küzdeni, mert nem könnyűek, de megéri, mert szebbnél szebb helyekre juthat el az ember, ahol még talán sosem járt korábban – fogalmazott a házaspár, amely igazi családi megosztásban készült fel a versenyre, a férj a vezetést vállalta, a feleség pedig navigált és megpróbálta megoldani a feladatokat.

A három útvonalról beérkező versenyzőket szórakoztató programok várták a cég ajkai telephelyén. A finom ebédről a Kecskeevők csapata gondoskodott, akik idén is kitettek magukért ízletes pörköltjükkel. A gyerekek népi játékokat és mesterségeket próbálhattak ki, játszhattak, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság jóvoltából kipróbálhatták a részeg-szemüveget és KRESZ- totót tölthettek ki.
A vándorkupát, az összesített legjobb eredményt idén dr. Kalmár Zsolt és felesége vihették haza.

Képek:

Eredmények:

Pápa-Ajka útvonalon:
    1. Dr. Kalmár Zsolt
    2. Pirity Andor
    3. Tordai Attila
 
Ajka-Ajka útvonalon:

    1. Pintér Krisztián
    2. Katona Elemér
    3. Mulicz László
 
Veszprém-Ajka útvonalon:

    1. Baráth János
    2. Darida Róbert
    3. Varga Tamás

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!