Veszprémi siker az emléktornán


2015-09-07 06:31:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Veszprémi siker az emléktornán főképe
Ebben az esztendőben is – összességében immár hatodik alkalommal – méltóképpen emlékezett meg a pápai kosárlabda klub 2010-ben elhunyt elnökéről, Balogh Józsefről. A róla elnevezett emléktornára a házigazdák Sopron, Szombathely és Veszprém csapatát hívták meg. Vajda Balázs, a csapat edzője úgy nyilatkozott, Balogh József az évek során a klub emblematikus figurájává nőtte ki magát, neve összeforrt a pápai kosárlabda-élettel, öt évvel ezelőtt halálával pedig nagy űrt hagyott maga után.
- Józsi bácsi nagyon korán hagyott itt bennünket, a csapatnál és a városi sportéletben is rengeteg feladat várt volna még rá. Az, hogy mi egyáltalán az NB I/B-ben szerepelhetünk, és az elmúlt bajnokságban is látott jó eredményeket érünk el úgy gondolom, nagy mértékben neki köszönhető. Minden évben beillesztjük a felkészülésünkbe ezt az emléktornát, igyekszünk Józsi bácsi emlékéhez méltó színvonalú mezőnyt összeállítani, idén sem volt ez másképp, hiszen a rendkívül megerősödött Veszprém, az NBII bajnoki címére is esélyes fiatal Szombathely, és a Sopron is pályára lépett, utóbbi csapatot korábbi elnökünk játékosként is erősítette.
Vajda Balázs elmondta, felkészülésük jól halad, az új igazolások remekül beilleszkedtek, a bajnokság októberi rajtjáig pedig több tornán is részt vesznek. Az emléktornán mutatott produkcióval nagyjából elégedett volt.
- Szombathely ellen egy abszolút magabiztos, néhány helyen az idény eleji formát feledtető módon játszottunk, így azt a mérkőzést teljesen megérdemelten hoztuk. A másik mérkőzésen az NB I bajnoki címére is esélyes Veszprém végig vezetve fektette két vállra a SMAFC csapatát. A két vesztes csapat a torna harmadik helyéért játszhatott, ahol igazi kiélezett csatában végül a nagyobb rutinnal rendelkező soproni együttes kerekedett felül. A döntő a már-már szokásosnak mondható szomszédvári rangadót hozta. Sajnos a mérkőzés képe alapján nem volt igazi kosárrangadó, szaggatott, sok hibával tarkított mérkőzést láthattak a pápai nézők - bár a felkészülés elején ez még teljesen megszokott. A Veszprém egész mérkőzésen esélyeshez méltóan játszott, végig kézben tartva a találkozót teljesen megérdemelten nyert, és hódította el a 2015-ös évben a Balogh József emléktorna győztesének járó serlegét. A díjakat a tornának évek óta fővédnökeként szereplő, az együttes emblematikus volt elnökének özvegye, Balogh Józsefné adta át. A legjobb játékos a Veszprémet erősítő Kámán Tamás lett, a legjobb pápai játékosnak Henrik Istvánt választották.
A felkészülés következő állomása Veszprémben lesz szeptember 11-12-én, ahol a Concordia-Motax Pápa a HOYA kosárlabda tornán vesz részt a Vetési Gimnázium tornatermében.

Eredmények:

SMAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 73:87 (22:17, 17:24, 19:28, 15:18)

Concordia-Motax KC Pápa - Szombathely 87:70 (21:11, 17:15, 38:22, 19:22)

III. helyért: Szombathely - SMAFC 85:88 (31:32, 14:19, 16:15, 24:22)

Döntő: Concordia-Motax KC Pápa - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 70:79 (15:23, 19:18, 15:23, 21:15)

Végeredmény:
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém
2. Concordia-Motax KC Pápa
3. SMAFC
4. Szombathely

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!