Szorosabbra fűzik az együttműködést


2015-09-04 18:39:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szorosabbra fűzik az együttműködést főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club 2015-ben ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból, valamint az egyesület és a pápai oktatási intézmények jó kapcsolatának tovább erősítése szándékából a Perutz Stadion nagytermébe évkezdő találkozóra várták az oktatási intézmények vezetőit, testnevelőit. Az összejövetelen a vezetőség sportszerekkel ajándékozta meg az intézményeket, majd betekintést engedett az egyesületi életükbe, a találkozó végén pedig szó esett a klub és az oktatási intézmények közötti további együttműködés lehetőségeiről. A megjelenteket elsőként Tóth Péter ügyvezető köszöntötte, majd átadta a szót Grőber Attilának, a PELC elnöke négy fontos sarokpontot fogalmazott meg, amiért e tárgykörben szükséges kommunikálni az iskolákkal.
- Az első ilyen fontos pont az, hogy az elmúlt hónapok eseményei miatt a klub átalakulás előtt, közben van, emiatt talán egy új lendület kell a PELC-nek. Miután az NB I-es klub Pápán befejezte pályafutását, a gyermekek számára teljesen mások lettek a motivációk. A következő években egy szerethető utánpótlás klubot szeretnénk létrehozni, ahova a gyerekek élményért jönnek, és ezt meg is kapják. Ennek elérésében mindenképpen az Önök segítségét kérjük. A másik ilyen sarokpont a közösségépítés. Szeretnénk, hogy a labdarúgók, az itt dolgozók és az edzők magukénak érezzék a klubot, legyen közös programok, rendezvények. Ez irányba már tettünk is lépéseket, elég csak az Apuka Kupa teremtornára gondolni, de vannak további megvalósítandó ötleteink. A harmadik fontos szempont az együttműködés. Egy ekkora létszámú és költségvetésű egyesület csak akkor életképes, ha beágyazott társadalmi kapcsolatai vannak, ha nemcsak ő maga alkot egy közösséget, hanem egy közösség szerves részeként kér, kap és nyújt is, utóbbira példa, hogy a Speciális Nyári Világjátékokon szereplő pápai lányok részvételét is támogattuk. A negyedik fontos törekvésünk, hogy mi nemcsak a focira igyekszünk tanítani a gyerekeket, hanem a sport nyújtotta sajátosságokat kihasználva nevelni is szeretnénk őket, gondolok itt az akaraterő fejlesztésére, a fegyelemre, a tiszteletre, a szabályok betartására.
Lengyel Ferenc szakmai igazgató azt mondta, a szerethetőség mellett számára a legfontosabb, hogy szakmai oldalon is minden rendben legyen és látható legyen az előrelépés, aminek már meg is vannak a jelei.
- Úgy érzem, idekerülésem után megindult egy folyamat, melynek struktúrában, játékban vannak látszatai. Meggyőződésem, hogy Pápa most (is) kiváló helyszín a futballra, hiszen a megyei bajnokságban szereplő Perutz FC-ben kivétel nélkül pápai kötődésű labdarúgók játszanak, mondhatni családias környezetbe lehet bekerülni, és folytatni a felnőtt játékot. Amit tudok ígérni kollégáim nevében is, hogy tudásunk legjavát igyekszünk átadni a gyerekeknek, sok mindenben próbálunk előrelépni, kérem támogassanak minket.
Tóth Péter ügyvezető a jövővel kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy az alulról építkezés előbb-utóbb megoldja a nagyobb korosztályok létszámproblémáit, és a mennyiség után nagy lépéseket tudnak tenni a minőség felé.
A kötetlen beszélgetés végén a klub labdákat és Perutz bérleteket ajándékozott az óvodáknak és az általános-, és középiskolák képviselőinek. A házigazdák hangsúlyozták, a mostani találkozó nem egyszeri alkalom volt, hanem egy szoros együttműködés első állomása.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!