Íjászat: Kiváló pápai szereplés a 3D világbajnokságon


2015-09-03 07:12:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Íjászat: Kiváló pápai szereplés a 3D világbajnokságon főképe
Az IFAA (International Field Archery Association) égisze alatt augusztus 22-30. között Gödöllő adott otthont a 3D Vadász Íjász Világbajnokságnak. Az íjászat ezen szakágáról tudni kell, hogy sok dolgot egyesít magában. A kellemes erdei sétát, a terepíjászatot, a vadászíjászatot, a versenyt és a kikapcsolódást. A versenyeket erdős területeken rendezik, ahol 3D-s állatokra kell meghatározott számú lövést leadni és értékelni. Gödöllőn 32 országból, több mint 1300 versenyző adta le a nevezését, a nevezők öt nap alatt nyolc helyszínen élethű állatfigurákon mérhették össze célzó tudásukat. A bajnokságon egy kemény és fárasztó felkészülés után a pápai Delta Íjászegyesület is részt vett, a különböző kategóriákban tíz versenyző mérette meg magát.
- A világbajnokságot megelőzően több előkészítő versenyen vettünk részt, ilyen volt például a terep országos bajnokság, ahol négy arany-, két ezüst-, és egy bronzérmet szereztünk – elevenítette fel a felkészülést Süle István, az egyesület elnöke. A világeseményre nyolc pályát építettek a szervezők, melyet különböző színekkel jelöltek, a versenyzők minden nap másik területen (pályán)szerepeltek, és igyekeztek minél pontosabb lövéseket leadni. Természetesen ez csak az egyik fontos eleme a vetélkedésnek, a célzás mellett még a távolságot is a lehető legpontosabban kellett megbecsülni. A szervezés és a pálya is kifogástalan volt, mindenkivel elégedett vagyok, a következő időszakban pihenünk kicsit, majd készülünk a jövő évi nagyobb viadalokra. Ezúton is szeretném megköszönni a felkészülésben és a részvételben nyújtott segítségét a pápai önkormányzatnak és a Bakonyerdő Zrt.-nek.
Süle István szerint az egyesület jól helytállt, hiszen a népes mezőnyben értékes helyezések mellett két érmet is sikerült hazahozniuk, Bakos Olivér második lett, míg a gyerekek mezőnyében csigás kategóriában Vései Réka megismételte a márciusi, észtországi teremíjász bajnokságon elért eredményét, a rangsor elején végzett.
- Nagyon jó volt a verseny és a körülmények is, bár az eredményemmel nem vagyok maradéktalanul elégedett - elevenítette fel a versenyt az immár kétszeres világbajnok. Sajnos a kelleténél kevesebbet tudtam készülni, emiatt nem sikerült olyan eredményt lőni, amit elterveztem, de ez is elég volt az elsőséghez. A pályák nem voltak megerőltetőek, szép helyeken versenyeztünk, emiatt jobban élveztem a versenyt, mintha teremben lettünk volna. Természetesen azért nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ismét egy világeseményen az első helyet megszereznem, sokan gratuláltak, köszönöm mindenkinek, aki szorított értem.
A vb-n Vései Réka és Bakos Olivér mellett Gyenge Zsófia ötödik, Ivánkovics Bertalan és Gulyás Erik hatodik, Bakos Dominik hetedik, Süle István nyolcadik, Nagy Viktor 20. helyezést ért el, a viadalon Gyimóti Szilárd és Kovács Attila is részt vett.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!