Sikeres volt a Cigány Kulturális Hagyományőrző Tábor


2015-09-02 22:12:42  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a Cigány Kulturális Hagyományőrző Tábor főképe
Ma tartotta soron következő ülését Pápa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata. A testület határozatképes volt, a gyűlést Markos Róbertné elnök vezette.
Az első napirendi pontban a testület tagjai egyhangúan elfogadták a 2015. évi első féléves gazdálkodásról szóló beszámolót.
A második napirendi pontban megtárgyalták az augusztus 1. és 7. között tartott Cigány Kulturális Hagyományőrző Tábor programját. A nyári táborban 15 kisgyermek vett részt, ahol számos érdekes játék várt rájuk. A városlődi táborban a kézműveskedés mellett íjászkodás, túrázás, kosárfonás várt a gyerekekre, de számos sportprogram és kulturális előadás is volt az öt nap során.
A vegyes ügyek keretében Sándor Endre Géza elnökhelyettes elmondta, a nemzetiségi önkormányzat részt vesz szeptember 19-én, az Erzsébetvárosi Napon és cigány lecsót főz punyával, vagyis cigány kenyérrel.
Az ülésen kiderült, a Türr István Képző és Kutató Intézettel együttműködési megállapodást kötöttek, mely szerint az intézet tájékoztatja az önkormányzatot a társadalmi felzárkóztatást elősegítő projekt nyújtotta lehetőségekről, a cigány önkormányzat pedig azt vállalja, hogy ezekben a programokban részt vesz.
A munkaértekezleten elhangzott, a közelmúltban rendeltek egy cigány zászlót, amelyet a különböző rendezvényekre visznek magukkal. A nemzetiségi önkormányzat a hétvégén, szeptember 6-án Csatkára utazik a búcsúra, ahová Pápáról 49 fős busszal mennek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!