Bajtársi találkozó Pápán


2015-09-01 21:30:58  | cikk: ha  | 


Bajtársi találkozó Pápán főképe
Az Eskün Innen Obsiton Túl Honvédelmi Alapítványt 2012-ben hozták létre. A kuratóriumi tagok célja, hogy az MH Pápa Bázisrepülőtér hagyományait őrizzék, a dolgozókat, nyugállományúakat segítsék problémáik megoldásában, valamint, hogy hagyományteremtő szándékkal új programokat szervezzenek. Ezek közül az egyik a bajtársi találkozó, melyre 2015-ben közel kétszáz vendég érkezett. Ez volt az alapítvány harmadik bajtársi találkozója.

A repülőtéren valaha szolgálatot teljesítő hivatásos, szerződéses és polgári állomány, valamint családtagjaik is meghívást kaptak a szombati rendezvényre. A találkozón ott volt többek közt Kositzky Attila nyugállományú ezredes, légierő vezérkari főnök illetve Buczkó Imre nyugállományú dandártábornok, légierő parancsnok helyettes. Buczkó Imre üdvözölte a megjelenteket, megköszönte az alapítványnak, hogy évről-évre megszervezi a találkozót, hisz az idei volt a harmadik a sorban. E mellett köszönetet mondott az MH Pápa Bázisreptér parancsnokának és dolgozóinak is, hogy támogatják, segítik a rendezvényt.
- Nagyon sok alakulat nem működik már, és mi szerencsések vagyunk, mert itt Pápán még van hol és van kivel találkoznunk. Közismert, hogy a légierő, a repülés működtetése csapatmunka és ennek a csapatnak a tagjai sok év után is összetartanak. Ez az összetartozás adja a bajtársi találkozók alapját, melyek tanulsága számomra mindig az, hogy öröm az együttlét, fontosak a beszélgetések, jó meghallgatni a másik sztorijait, felidézni az emlékeket, még akkor is, ha ugyanarra a történetre mindenki másképp emlékszik... - tette hozzá mosolyogva Buczkó Imre.

Beszéde után az alakulat mostani és jogelőd parancsnokai valamint a szervező alapítvány képviselői koszorúzással emlékeztek a már elhunyt bajtársakra, majd a Csapat Művelődési Otthonban folytatódott a rendezvény. Ott Gangler László ezredes az MH Pápa Bázisreptér parancsnoka köszöntötte a vendégeket. Beszédében kiemelte, nagyon sok minden változott a bázison, de fontos, hogy a nyugállományú bajtársakat mindig szeretettel és örömmel fogadják.
Simon Róbert, az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület elnöke egy felújított MIG21-ről tartott előadást, Bodai Miklós százados pedig az új repülésirányító toronyról beszélt.
A nap további részében a vendégek megtekinthették az egykor általuk üzemeltett régi vadászgépeket és a folyamatban levő és lezárult fejlesztéseket is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!