Három beruházással teljesen megújul a rendőrkapitányság épülete


2015-08-31 22:38:51  | cikk: HuHa  | 


Három beruházással teljesen megújul a rendőrkapitányság épülete főképe
Épület-felújítási munkálatok, energetikai korszerűsítés zajlik a Pápai Rendőrkapitányság épületében, hamarosan pedig az udvari garázsirodák helyén új épületszárnyat emelnek – hangzott el a mai sajtótájékoztatón, melyen a régóta várt fejlesztéseket ismertették.

Halász Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója arról tájékoztatott, a KEOP projekt keretében - mely a költségvetési szervek energiahatékonysági beruházását tartalmazza – homlokzati hőszigetelést kap az épület, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a födémeket, kicserélik a hőtermelő berendezést és a radiátorokat is. A projekt közel 190 millió forint értékű fejlesztést tesz lehetővé.
-Az ingatlanon 147 nyílászáró cseréje történik meg, 1600 négyzetméter homlokzati hőszigetelést kapnak az épületek, a födém hőszigetelése 1200 négyzetméter felületen zajlik, 83 radiátor cseréje valósul meg és 202 termosztatikus radiátorszelepet cserélünk ki. A két gázkazán helyett kondenzációs kazánok biztosítják majd a fűtést – sorolta a projekt műszaki tartalmát a gazdasági igazgató. Kiemelte, a Széchenyi és Zimmermann utcai főhomlokzatok megmaradnak eredeti formájukban, így ott csak felületkezelés és helyreállítás történik, a falakat pedig belülről szigetelik.
-Már a munkálatok tervezésekor alapvetés volt, hogy a főhomlokzatok esetében rekonstrukciós munkákat kívánunk végezni, tehát a régi formájában kívánjuk visszaadni azokat a városnak – mondta. A fejlesztés eredményeként – a tervek szerint - évente 2,3 millió forint megtakarítás érhető el a pápai kapitányság működtetési költségeiben.

A KEOP pályázatot kiegészítő ORFK által finanszírozott munkálatok a belső terek megújulását eredményezik: kifestik az épületbelsőt, kicserélik a burkolatokat, felújítják a vizesblokkokat és a belső udvari előtetőket is újra cserélik. Minderre 31 millió forintot költhetnek.

A harmadik beruházás a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, az ORFK és Pápa Város Önkormányzatának közös projektje, aminek során a kapitányság udvarán lévő fölszintes garázsirodákat lebontják és helyettük korszerű, tágas 209 négyzetméteres épületet emelnek. Ebben 9 irodát és egy pihenőhelyiséget alakítanak ki, ami megoldja a kapitányság elhelyezési problémáját. A fejlesztésről Áldozó Tamás polgármester elmondta, a város vállalta a költségek felét, ami 37 millió forintot tesz ki.  Az új épület tervei már elkészültek, az építkezésre pedig a jövő évi költségvetés terhére vállaltak kötelezettséget.
-A pápai rendőrpalota városképi szempontból meghatározó, emblematikus épület – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, egy városról sok mindent elmond az, hogyan néznek ki középületei, az önkormányzat pedig már több alkalommal működött együtt az állammal vagy valamely szervezetével az egyes épületek felújításában. Így valósult meg például a Mentőállomás felújítása is. Ennek ismeretében múlt évben kereste meg a városvezetést a megyei rendőr-főkapitány, hogy a KEOP pályázathoz kapcsolódva együttműködést kérjen az önkormányzattól a rendőrök munkakörülményeit javító új épület megvalósításához. A képviselő-testület egyhangúan a kérés mellé állt és vállalta a beruházás költségeinek felét.
-Nagy öröm az, hogy megújul a rendőrség épülete és mi szeretnénk a környéket is rendbe tenni. Jövőre és az azt követő évben előkészítjük azt, hogy a Széchenyi és a Zimmermann utca az épülethez méltó közterületté alakuljon. Ez járdaépítéseket, útépítéseket és egyéb közterületi beavatkozásokat jelent – jelentette ki a városvezető.

A kapitányság épületének megújítása kapcsán Szappan Csaba rendőrkapitány arról szólt, a felújítás és korszerűsítés rendkívül indokolt volt, ezt nemcsak munkatársai, de a lakosság is így látja. Télen az ablakokat befújta a szél, a fűtés pazarló volt, a használat pedig erősen meglátszott már az épületeken, az új funkciókhoz rendelt feladatok ellátása pedig nagyon nehézkes a helyszűke miatt.
-A munkálatok eredményeként sokkal jobb körülmények között, tisztább környezetben, nagyobb területen tudjuk a pápai polgárokat szolgálni – fogalmazott az alezredes. Mint mondta, az építkezés a mindennapi rendőri munkával párhuzamosan zajlik, ez sok szervezést és rugalmasságot igényel a kollégáktól, hiszen egy-egy felújítás alá vett helyiséget ki kell üríteni átmenetileg, a rendőri szolgálatellátásának azonban folyamatosnak kell lennie.

A KEOP projekt kivitelezésének határideje szeptember vége, az azt kiegészítő belső felújítás novemberben fejeződik be, az önkormányzattal közös beruházás fizikai megvalósítása pedig ősszel indul és várhatóan jövő év elején készül el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!