Tíz év, tíz sláger - Nyárbúcsúztató koncert a kastély udvarán


2015-08-30 21:31:49  | cikk: pgya  | 


Tíz év, tíz sláger - Nyárbúcsúztató koncert a kastély udvarán főképe
Tíz év, tíz sláger! címmel szervezett nyárbúcsúztató koncertet az Esterházy-kastély udvarára a Pápai Fúvósok Egyesülete szombat este, amely alkalomból idén is átadták az Örökös tag és a Tiszteletbeli tag címeket. A nagy népszerűségnek örvendő csapat a nyár során nem először állt a pápai közönség elé az Esterházy-kastély udvarán, hiszen ők zárták a Nyáresték programsorozatot is az arisztokratikus miliőben nagy sikerű Abba Show-jukkal. A zenekart tegnap este is Horváth Adrián karnagy vezényelte.

Örökös tag az lehet, aki régóta, kiemelkedő teljesítménnyel zenél az együttesben, tiszteletbeli tagnak pedig olyan személyeket választ a zenekar, akik munkájukkal, tevékenységükkel segítik a fúvószenekar munkáját – hangzott Schmidt Orsolya konferálása. A műsorban olyan jól ismert dallamok csendültek fel, mint Horváth Adrián műve, az Esterházy-induló, Philip Sparke Klezmer Karneválja vagy J. S. Bach Toccatája.

2015-ben Örökös tag díjban részesült Gabnai Attila, aki 1985-ben Szombathelyen született, tanulmányait az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában kezdte 1991-ben, 2003-ban a Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett. 2011-ben szerzett diplomát a győri Széchenyi István Egyetem gazdasági és menedzsment szakán. Két éves angliai kitérő, tapasztalatszerzés után jelenleg Pápán dolgozik, mérlegképes könyvelőként. Zenei tanulmányait klarinéton kezdte, Pápa Város Fúvószenekarának 1999. szeptembere óta tagja, 2011-től gazdasági vezetője. A zenekarban kalrinéton és szaxofonon játszik.

Tiszteletbeli tag díjban Móczár Bencét részesítette a zenekar, aki Pápán született 1996-ban. A Tarczy-iskolában végezte általános iskolai tanulmányait, érettségire az idén készül a Türr István Gimnázium tanulójaként. Színészi pályafutását a Teleszterion Társulatban kezdte, amelyet második családjának tekint. Általában negatív karaktereket, intellektuális szereplőket vagy királyokat játszott eddig. 2014. január 1-jén lépett színpadra elsőként Pápa Város Fúvószenekarának Újévi koncertjén, ahol a rendező-narrátor szerepet töltötte be. A 2015-ös Abba Show-n a „keresztapa” szerepét játszotta el, és hozták létre Tegyi Kornéllal az újévi fúvós show keretjátékát.

A több mint egy órás koncertet a közönség vastapssal jutalmazta. A zenekar legközelebb ugyancsak a kastély udvarán lesz látható és hallható, a Pápai Csülök- Cicege- és Bornapok fesztivál szombatján, este hét órától.

Pápa Város Fúvószenekarának tíz éves múltjáról és az előző évek díjazottairól a zenekar honlapján lehet tájékozódni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!