Tovább menetel a Perutz FC


2015-08-30 19:54:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tovább menetel a Perutz FC főképe
A Pápai Perutz FC a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság vasárnapi játéknapján Sümegre látogatott. Az eddig eltelt két forduló alapján a vendégek várhatták pozitívabb előjelekkel a kezdő sípszót, hiszen Marton Miklós tanítványai egy győzelemmel és egy döntetlennel a hetedik helyen álltak, míg a hazaiak nem tudtak még nyerni idén, ráadásul az elmúlt héten Balatonalmádiban „beleszaladtak a késbe”, 8-1-es vereséggel utaztak haza a Balaton partjáról. Marton edző egy helyen változtatott a Herend ellen látott kezdőcsapaton – Szabó Bence helyett Palkovics Ádám kapott lehetőséget - a mieink a Szijjártó – Palkovics, Tóth M., Orovecz, Györkös – Badics, Horváth Á., Szabó Bálint, Mészáros, Páli – Venczel felállásban kezdtek. Vendég szempontból jól indult az összecsapás, hiszen már a 20. percben megszerezték a mieink a vezetést, egy szép támadás végén egy kiváló mélységi passzt Szabó Bálint gurított el a kapus mellett. A folytatásban is a Perutz akarata érvényesült, aminek köszönhetően az első félidő rendes játékidejének utolsó percében megduplázta előnyét, Szabó Martinnal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Venczel értékesítette. A második játékrészben további lehetőségek kínálkoztak az előny növelésére, de csak kapufáig jutottak Oroveczék, a 61. percben ráadásul megfogyatkoztak a sümegiek, ütés miatt Baranyai játékvezető leküldte Tóth Tamást, 10 emberrel pedig esélyük sem volt a hazaiaknak, 2-0-ra nyert a Perutz FC. A gárda megérdemelt sikerével továbbra is veretlen a bajnokságban, sőt még gólt sem kapott, a pápaiakra ismét idegenbeli találkozó vár, szeptember 6-án 16:30-tól Csetényben lesz jelenésük.

Sümeg VSE – Perutz FC 0-2 (0-2) Gsz.: Szabó Bálint, Venczel

Marton Miklós: Gyenge játék mellett megérdemelt sikert arattunk. Az első félidőben nagyjából elégedett voltam a látottakkal, a második játékrészről ez már nem mondható el. Lassan, körülményesen, nem a megbeszélteknek megfelelően futballoztunk, úgy érzem, a kiállítás inkább minket zavart meg. Természetesen ettől függetlenül örülök a három pontnak, további pozitívum, hogy – egyedüliként a mezőnyben – még gólt sem kaptunk.

Sümeg: Gelencsér – Tóth, Kovács, Hegedűs, Kenyeres – Markó, Csala (’70 Vass), Ivanics (’69 Feri), Sinkó - Lázár, Papp (’79 Csík)

Perutz FC: Szijjártó – Palkovics (’62 Pődör), Tóth M., Orovecz, Györkös – Badics (’85 Szabó B.), Horváth Á., Szabó Bálint, Mészáros (’90 Róka), Páli (’38 Szabó M.)– Venczel (’72 Magasy)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!