50 éve végzett a második ének-zene tagozatos osztály az Erkelben


2015-08-30 14:12:18  | cikk: Babos Petra  | 


50 éve végzett a második ének-zene tagozatos osztály az Erkelben főképe
De jó újra a régi, kedves osztálytársak között… Ezekkel a szavakkal üdvözölték egymást az 1965-ben végezett Erkeles ének-zene tagozatos diákok. Az 50 éves találkozóra a 24 fős osztályközösségből tizenheten tudtak eljönni. Három hajdani tanáruk, Varjú Dezsőné Kató néni igazgató, Sudár Imréné Erzsi néni és Sudár Imre tanár úr is eljött a kerek évfordulóra.
Nagyné Keskeny Judit az osztály egyik tagja, a találkozó szervezője hírportálunknak elmondta, nagy öröm az osztály számára, hogy újra találkozhattak, hiszen tízévente szervezik az összejöveteleket. Mint mondta, nem volt könnyű megszervezi a találkozót, hiszen sokan már nem Pápán élnek, de a modern technika nagyban megkönnyítette a helyzetét. - Osztályfőnökünk Gerencsér Attila és Gerencsér Attiláné voltak, akik ma már sajnos nem lehetnek közöttünk. Nagyon jó és összetartó osztály voltunk, szerettük egymást. Az órák élvezetesek voltak, a mai napig emlékszünk a városszerte jól ismert Gerencsér tanár úr óráira, aki a helyesírást igen jól megtanította nekünk. Elmondhatjuk, hogy kiváló alapokat kaptunk minden tantárgyból, amellyel már könnyen boldogultunk a gimnáziumban - mesélte. Az osztály többségében az énekórákra emlékezett vissza, hiszen ez volt talán a legmeghatározóbb számukra. Sokan lettek zenetanárok, komoly együttesek tagjai, de mindenkiről elmondható, hogy zeneszerető és értő ember lett, akik gyerekeiket és unokáikat is a zene szeretetére nevelik. Szívesen emlékeztek vissza a néptáncórákra is, amit Lendvai Ernőné oktatott. Sudár Imréné énektanár arról mesélt, hogy  mindig örömmel gondol vissza az osztályára, hiszen elsős koruktól nyolcadikig volt a tanáruk. A jubileumi évfordulóra szervezett találkozó elején a temetőben tettek tiszteletet tanáraik és volt osztálytársuk előtt az egykori Erkelesek. Az ünnepi alkalom az iskola falai között folytatódott, ahol mindjárt dalra is fakadtak az öregdiákok Erzsi néni vezényletével. A találkozóra meghívták volt osztályfőnökük gyermekeit, Gerencsér Margitot és Gerencsér Mariannt is. A programon régi fényképeket nézegetve nosztalgiáztak a volt 8. A diákjai, majd közös ebéddel zárult az 50. találkozó.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!