Veszprém megye természeti csodái lencsevégen – Fotókiállítás a JMSZK-ban


2015-08-28 21:27:12  | cikk: pgya  | 


Veszprém megye természeti csodái lencsevégen – Fotókiállítás a JMSZK-ban főképe
Megyénk természeti szépségeit bemutató fotókiállítás nyílt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti előterében ma délután. A „Pillanatok a Megyéből – Veszprém Megye Természeti Értékei Képekben” című megyejáró vándorkiállítás megnyitója világossá tette minden érdeklődő számára, hogy nem akármilyen szépségek között élünk, nem kell ahhoz messzire utaznunk, hogy a természet csodáiban gyönyörködhessünk.

Ezeket a szépségeket pedig értékelni kell, megragadni a benne rejlő lehetőséget és meg is kell védenünk, hogy a jövő nemzedékeinek is örömforrása lehessen. A kiállítás megnyitóján Róka Norbert, a tárlatnak helyet adó intézmény művelődésszervezője köszöntötte a megjelenteket, köztük a kiállítás fő szervezőjét Aczél Gergelyt, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) megyei csoportjának elnökét, természetfotóst és Hencz Pétert, mint az egyik kiállítót. A kiállításon a megjelent szerzőkön kívül még láthatóak Novák László, Dr. Nagy Lajos, Szenthe Zoltán, Ifj Vasuta Gábor és Kovács András fotói, mindegyikük öt-hat fényképpel járult hozzá a megye szépségeit bemutató tárlathoz.

Aczél Gergely köszöntőjében elmondta, hogy az érdeklődők egy olyan vándorkiállítást tekinthetnek meg, amely Veszprém megye több városát is megjárta már, alkotói mind-mind a megyében élő és alkotó kiváló természetfotósok, akik az utóbbi időben aktív szerepet vállaltak a madártani és természetvédelmi egyesület munkájában. Ez a munka pedig nem kicsi, hiszen célja a csökkenő számú gólyák, vörös vércsék, a gyöngybagoly és egyéb madarak számbavétele, kutatása, életfeltételeik javítása.

A kiállítás megnyitóját előadások követték: Aczél Gergely a MME Veszprém megyei csoportját, tevékenységüket mutatta be, míg Hencz Péter „Fényképbe zárt élmények Pápa környékéről” címmel tartott beszámolót. Legutóbbi eset nem is oly régen július végén történt, amikor is a külsővati templomtorony keresztjére szegeződött gólyát mentettek meg.

A kiállítás megtekinthető szeptember 27-ig, naponta 9-19 óra között, illetve rendezvényhez kötődően.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!