Újabb fejlesztések a Perutz stadionban


2015-08-28 15:42:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb fejlesztések a Perutz stadionban főképe
A társasági adó sporttámogatási rendszere a működési költségeken túl lehetővé teszi a sportegyesületeknek, hogy tárgyi eszközfejlesztést is végrehajtsanak. A Pápai Egyesített Labdarúgó Club a lehetőségeket kihasználva támogatóinak köszönhetően 2013-ban 22 millió forint értékben professzionális sportpálya ápoló gépeket vásárolt, két éve négy gép (hengerkéses fűnyíró, gyepszellőztető, granulátum és homokszóró valamint műfű seprű) érkezett Pápára. Az eszközbeszerzések mellett a 2013/2014-es társasági adóév hosszabbításában megkezdődött a pályagondozási program, mely öntözőrendszerek kiépítését és talajjavítást tartalmazott. A Fiumei úton található Munkácsy Sporttelepen (Spartacus pálya) 54 fejes automata öntözőrendszert telepítettek, ugyanilyen rendszer került a Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola pályájára is. Az öntözőrendszerek telepítése mellett a pályák talajának rendbetétele, lazítása, tápanyagpótlása, homokozása, felülvetése is megtörtént. Tóth Pétertől, a PELC ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a felújítások, fejlesztések korántsem értek véget, a későbbiekben például két kispálya megépítését is tervezik.
- A most elvégzésre kerülő munkálatok összértéke mintegy 20 millió forint, de a célunk az, hogy olyan géppark-fejlesztést tudjunk végrehajtani, amivel a későbbi munkálatokat már saját munkaerővel meg tudjuk oldani. A két edzőpálya mellett a Perutz stadionra is sikerült figyelmet fordítanunk, hiszen a szokásos gyepkarbantartó műveletet el tudtuk végezni, és a műfüves pálya mellett található másfél pályányi füves edzőterületet is tudtuk szépíteni, ezen a részen hamarosan egy jelentősebb felújítást is tervezünk. A közeljövőben – akár már néhány hét múlva – a stadion lelátója mögötti és az út közti területen egy homokos és egy palánkos kispályát szeretnénk megépíteni, ami tovább segítheti az egyesületbe járó gyerekek képzését, technikai és motorikus képességeik fejlesztését.
Tóth Péter hozzátette, a jövőben - ha az MLSZ engedélyezi és TAO támogatóink továbbra is segítik a PELC-et - a Perutz stadion műfüves játékterét, és a Munkácsy Sporttelep műfüves kispályás területét is teljesen ki szeretnék cserélni, a legfontosabb céljuk pedig az, hogy a Perutz stadionban a centerpálya mellett még egy jó minőségű élőfüves játékteret alakítsanak ki.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!