Fotópályázatot hirdet a DK helyi szervezete


2015-08-27 22:18:06  | cikk: Babos Petra  | 


Fotópályázatot hirdet a DK helyi szervezete főképe
Országos és helyi politikai ügyekről beszélt ma délutáni sajtótájékoztatóján Kerecsényi Zoltán választókerületi elnök, önkormányzati képviselő.
Helyi ügyekről szólva, régóta várt, jelentős és példás beruházásnak nevezte a járdafelújításokat, s ha lesz – márpedig úgy néz ki, hogy lesz - folytatása ennek, azt képviselőként ő is támogatni fogja. Ennek a beruházás-sorozatnak mindenféle pártállástól függetlenül, pápaiként örülni kell. Ez a polgárok, vagyis mindnyájunk komfortérzetét szolgálja - fogalmazott. - A DK a kánikulai nyárban sem volt tétlen országszerte, új alapszervezetek jöttek létre, júliusban több száz gyermeket étkeztetett és táboroztatott a párt, augusztusban tanszercsomagokat gyűjtöttek a DK-sok, és segítettek a menekülteknek is. Mivel előbb-utóbb kormányozni kell, 14 munkacsoportban 200 szakértő dolgozik a párt új programján, szeptember 13-án pedig nagygyűlést rendezünk Budapesten – sorolta a Demokratikus Koalíció aktualitásait.Kerecsényi Zoltán beszélt a menekültek helyzetéről is.
- Az elmúlt nyári hónapok sem szűkölködtek gyűlöletből, szinte naponta láthattuk-hallhattuk, hogy a hatalom propagandistái hogy álltak elő újabb ötletekkel, hogy miként lehet a magyar lakosságot még jobban a menekülők ellen hergelni. Egyre erősebb lett az idegengyűlölet, egyre több lett a szélsőjobbos szólam. Szinte napról-napra azt tapasztalni, hogy egyre több olyan ember van, aki már nemcsak a menekülteket gyűlöli, hanem azokat is, akik nem gyűlölik őket. A rosszul kezelt helyzet, a szított indulatok előbb-utóbb komoly következményekkel járhatnak. Mi igenis hisszük, hogy magyarként, baloldaliként, ellenzékiként, vagy csak simán emberként, alapvető humanista kötelességünk a háborúk, a gyilkolászások elől menekülőkkel szolidárisnak lenni. Azt szeretnénk, ha a mi nemzetünk legalább emberségben összetartana – hangsúlyozta, hozzátéve, meggyőződésük, hogy a migráció problémáját az Európai Unió és az Egyesült Államok szoros együttműködésével lehet csak megoldani.
 
Kerecsényi Zoltán arról is szólt, a mai napon ünneplik a DK Veszprém megyei szervezetei a DK megyei jelenlétének, megszervezésének az MSZP-n belüli platformosodástól számított öt esztendős évfordulóját. Ennek kapcsán egy összejövetelt tartottak Bakonyjákón, ahol a választókerületek vezetői ültek össze, s értékelték az elmúlt öt esztendőt, beszélgettek a jövőről. A választókerületi elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a Demokratikus Koalíció Pápa és Vidéke Szervezete fotópályázatot hirdet pápaiak és környékbeliek számára „Mit jelent ma a szabadság?”címmel. Ez a fogalom különböző időkben mást és mást jelentett. Mást és mást jelentett, jelenthet egy ország, egy nép, és az egyén számára, ezért arra kérik a pályázókat, hogy fényképezőgépükkel mutassák meg azt, amely manapság kifejezheti a szabadságot! A fotókat a dkppapa@gmail.com email címre várják 2015.október 6-ig. A pályázaton való részvétel ingyenes. A beérkezett legjobb pályamunkákból a DK Pápa és Vidéke Szervezete a jövő esztendőre kártya- és falinaptárt kíván készíteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!