Könnyíti az iskolakezdést az egyházmegyei Karitász


2015-08-27 17:35:53  | cikk: Babos Petra  | 


Könnyíti az iskolakezdést az egyházmegyei Karitász főképe
Hamarosan becsengetnek az iskolákban. Az elkövetkező napokban már lázasan készülődnek a diákok az új tanévre. Azonban az iskolakezdés nagyon sok költséggel jár, ezért a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász törekszik arra, hogy minden évben segítse, könnyítse a tanévkezdés nehézségeit.

A Veszprém Megyei Katolikus Karitász is pályázott az országos programhoz, melynek keretében megyeszerte 230 diák részesül Erzsébet-utalványban. Az idei évben 5.000 Ft értékű iskolakezdési utalványokat tudtak szétosztani a rászorulók között. A támogatásra a családoknak pályázni kellett, amit a Karitász csoport munkatársai bíráltak el – mondta Szijártó László, a Veszprém Megyei Karitász igazgatója, a Tókerti Egyházközösség Karitász csoportjának vezetője.
Szijártó László arról tájékoztatta hírportálunkat, a megyei szervezethez 451 igény érkezett be, sajnos csak 230 diákot tudnak támogatni. Az utalvány iskolaszerekre, illetve ruhaneműre váltható be.

Az adományból Pápán és környékén összesen 30-an részesültek, 14 katolikus iskolás, 7 csóti, 7 tókerti és 2 tanuló a Fő téri Plébánia Karitász csoportjából. Az átadón részt vett dr. Mail József apát-plébános, Gombásiné Takács Gyöngyi, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola igazgatója és a Szent Benedek Plébánia Karitász csoportjának néhány tagja. Az utalványokat Szijártó László adta át.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!