Több kóbor állat kaphat ellátást - bővítik az állatvédők a telephelyüket


2015-08-27 14:07:51  | cikk: ha  | 


Több kóbor állat kaphat ellátást - bővítik az állatvédők a telephelyüket főképe
A Pápai Humán Állatvédő Egyesület és a Második Esély Pápai Állatmentő Csoport korábban is segítette egymás munkáját, s tavasszal úgy döntöttek, nem működtetnek külön telephelyet, hanem minden általuk mentett kóbor állat a Szabó Dezső utcai telepen talál átmeneti otthonra.

Itt most jelenleg hat kutyus él, de még ideiglenes befogadóknál is vannak állatok. A telephelyet egy új kennellel bővítik, amely újabb hat kóbor jószág befogadására lesz elegendő. A munkálatokat júniusban kezdték, az alapozás után megépítették az épület vázát, most szerelik fel a burkolást biztosító cementkötésű forgácslapokat. Ezután következik a tető, a padozat betonozása valószínűleg jövő évre marad, de így is tudják már használni az új kennelt, a tervek szerint késő ősztől.

A bővítéshez szükséges összeget saját forrásból biztosítja a két állatvédő csoport. A karácsony előtti adománygyűjtő akció, valamint a tavaszi jótékonysági koncert bevétele adta az alapot, de az örökbefogadók felajánlásait is erre fordítják most. A beruházás közel 450.000 Ft összköltségű, ebből vásárolták a szükséges anyagokat. Munkadíjra nem kellett költeniük, hisz egyrészt az építkezésen dolgozó mesteremberek nem kértek pénzt a munkájukért, másrészt nagyon sok önkéntes dolgozott a Szabó Dezső utcában, ha segítségre volt szükség. Az építkezés mellett gondot fordítottak arra is, hogy a régi kenneleket tatarozzák.

Szabó Helga, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület önkéntese megköszönte az állatbarátok támogatását, mint mondta, nélkülük nem tudnának dolgozni. Az elmúlt egy hónapban nyolc kóbor állat talált új, remélhetőleg szerető otthonra.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!