Plébánia misszió Pápán


2010-03-19 22:51:53  | cikk: Tóth Tamara  | 


Március 18-tól 21-ig huszonöt jelenleg Magyarországon élő, de a világ minden tájáról származó verbita szerzetes, nővér és szeminarista látogat városunkba. A négy napon át tartó eseménysorozat keretében meglátogatják a város területén található általános és középiskolákat, továbbá az idősek otthonát, a katolikus óvodát és a városi kórházat. 68 évvel ezelőtt volt utoljára misszió a plébánián.

- A misszió célja a jótékonykodás mellett, hogy az emberek felismerjék Isten szeretetét, mely boldogságérzettel, megnyugvással és céllal tölti el őket - tudtuk meg Salgó Ferenc plébánostól.

Ma délelőtt 11 iskolába látogattak el a missziósok, akik Kőszegről és Budatétényről érkeztek hozzánk, ugyanis a verbita rendnek hazánkban itt található két anyaegyháza. Eddig 25 különféle nemzetiségű missziós szolgál városunkban: Indiából, Fülöp-szigetekről, Lengyelországból és Afrikából, de holnap délelőttre várják még 10 magyar fiatal érkezését is. Délután imaórával, majd 18 órakor kezdődő Szentmisével és az azt követő missziósok tanúságtételével folytatódott a rendezvénysorozat.

Tegnap a missziósok az Árok utcai Idősek Otthonában voltak, ahol elsősorban az idősebbekkel arról a tanúságtételről beszélgettek, hogy mit kapunk vagy kaptunk a szüleinktől, nagyszüleinktől, hogyan hatott ránk az ő hitük.

- Sokszor az idős emberek már úgy gondolják, ők már semmire sem valók, kikerültek a családból, de itt pont az mutatkozott meg, hogy amit 30 vagy 40 évvel ezelőtt mondott a nagyanyám, nagyapám, most mekkora erőt ad, hogy amit ők megéltek, megtapasztaltak, azt elmondják a gyerekeiknek, unokáiknak. Utána az Acsády Ignác Szakképző iskola Kollégiumában voltak a missziósok, ahol a találkozás a fiatalokkal nagyon jól sikerült - mondta Salgó Ferenc plébános.

Holnap délelőtt utcai evangelizációval találkozhatnak a pápaiak 10 órától a lengyelpiacon. Délután 15 órakor Találkozások című program kezdődik a Gróf Eszterházy Kórházban fogyatékkal élő gyermekekkel, fiatalokkal és családjaikkal, betegekkel, majd 16 órára a fiatal párokat, jegyeseket, hittanosokat, cserkészeket, fiatalokat várják beszélgetésre a Szent Anna templomba. 17 óra 15 perckor missziós rózsafüzérre, majd 18 órától Szentmisére és 19 órától tanulságtételre várják a híveket.
Márfi Gyula érsek mutat be szentmisét Pápán a Plébániai Misszió keretében március 21-én, vasárnap délelőtt fél 11-kor a Szent József-templomban. Az érsek atya a missziós kereszten elhelyezi a 2010-es évszámot, majd a szentmise után ünnepélyes körmenet indul a missziós kereszttel a Veszprémi út – Jókai utca – Fő út – Fő tér – Kossuth utca útvonalon a Szent Anna templomba.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!