Tűzbe jött táborozók


2015-08-24 11:53:02  | cikk: Horváth Andrea  | 


Tűzbe jött táborozók főképe
Egy hetet töltöttek Abán az Eck Imre AMI pápai és ajkai diákjai. A tábort Komáromi Sándor vezette. Az elsődleges cél az volt, hogy a fiatalok rutinra tegyenek szert a tűzzsonglőr eszközök használatában. A kezdők megismerkedtek az alapvető trükkökkel,
a haladók pedig új fogásokat, technikákat sajátítottak el. Az irányított tanulás mellett jutott idő szabad gyakorlásra is, hisz a diákok - kis túlzással és időnként pihenőidőt beiktatva - reggeltől késő estig forgatták a tüzes eszközöket.
Komáromi Sándor elmondta, hogy a táborban ezúttal nem egy kész előadás összeállítására törekedtek, hanem inkább a közel ötven résztvevő mozgásos technikai tudását fejlesztették, komplex módon. Az egy hetes kurzust egy tüzes performansz
zárta, mellyel az abaiakat lepték meg az eckes fiatalok.

A tábor fárasztó volt, de nagyon jó - nyilatkozták a diákok. A mozgáscentrikus foglalkozások mellett volt jóga, kreatív zenei délután, énektanulás, beszédkészség fejlesztés, mozgáskoordinációs gyakorlatsor, valamint sok-sok drámás játék is. A csapatban voltak több éve együtt dolgozó diákok, de újak is. A közösségépítés a drámás eszköztárral mindig könnyen megy, mondta a táborvezető. De volt többek közt egy olyan játék is, mely 7 napon át tartott. A tábor elején mindenki húzott egy nevet, s annak a táborozónak ő lett az őrangyala. Apró, személyre szabott kedvességekkel, üzenetekkel lepték meg egymást a diákok. Amikor például az egyikük
elvesztette a gyűrűjét, "őrangyala" készített neki egy másikat, de volt aki öleléskupont kapott és rendszeresek voltak az erőt és energiát adó csokimeglepik is.
Bár a táborban előadás nem készült, azért megalapoztak egy történetet: egy népmesei alapokon nyugvó darabot. Ezt az ősz folyamán állítják majd össze a diákok, Komáromi Sándor rendező irányítása mellett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!