Folytatódik a járdafelújítás a Fiumei utcában


2015-08-24 11:26:30  | cikk: HuHa  | 


Folytatódik a járdafelújítás a Fiumei utcában főképe
A Tavasz utca után újabb járdafelújítási munka fejeződött be a múlt héten. Szerdára elkészült a Fiumei utcai járdafelújítás első üteme, ma pedig már megkezdték a beruházás folytatását a második ütemmel, mely az Ötödik utcai kereszteződéstől egészen az utca végéig tart. Az Eszterházy Ferenc Terv keretében zajló munkálatokról Áldozó Tamás polgármester elmondta, az első ütemben 305 méter hosszan, a Bakonyér hídtól indulva újították fel a járdalapos gyalogos felületet, az utca egyik oldalán.
-A Fiumei utcai járdafelújítást azért kellett két ütemre bontani, mert az Ötödik utcától felfelé mindkét oldalon szeretnénk a járdát megcsinálni, de mivel a páratlan oldalon eddig nem volt járda, arra az oldalra terveket kellett készíteni, azokat pedig engedélyeztetni. Az engedélyek már a birtokunkban vannak, így kezdődhet itt is a munka.
Ez azt jelenti, hogy az Ötödik utcai kereszteződéstől párhuzamosan mindkét oldalon elkészül a járda. A munkálatok, melyeket a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. végez 796 folyóméter hosszan, 955 négyzetméter felületen zajlanak és várhatóan november elejére készülnek el. A beruházás több mint 14 millió forintba kerül, az összeget a város saját költségvetéséből biztosítja, éppúgy, mint az Eszterházy Ferenc Terv többi fejlesztését.
A páros oldal rossz állapotú lapozott járdaszakaszai mellett néhány ingatlan előtt betonos vagy térkő burkolatos járófelület található, a városvezetőtől megtudtuk, a lakók által készített térkő burkolatot meghagyják, a betont azonban felbontják, hiszen a cél az, hogy mindenütt térkő fedje a járdákat.

A városban ezen kívül két területen zajlik jelenleg járdafelújítás: a Terv utca egyes szakaszai már elkészültek, és hasonló a helyzet a Kmetty-Czuczor utcai járdafelújításnál is. Ezen túl hamarosan megkezdik a Hetedik utcai járda mindkét oldali felújítását is, melyhez a város 15 millió forint támogatást nyert el, a beruházás költsége összesen 36 millió forint.
-A már elkészült és jelenleg építés alatt álló járdák hossza 2200 méter, bekerülési költsége pedig 40 millió forint. Ha ehhez hozzátesszük a Hetedik utcai 36 milliós beruházást, akkor közelítünk a 100 millió forintos értékhez, amit a választási kampányban ígértünk – közölte a polgármester.
Az önkormányzat további járdafelújítási munkákat is előkészített már, ezek a fedezetéről a szeptember 4-ei testületi ülésen döntenek majd a városatyák. Így a beruházások a Terv utcához kacsolódó utcákban, a Bocsor, a Tulipán és a Liliom utcában, az Igalon és Kéttornyúlakon is megkezdődhetnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!