A víz világnapja


2010-03-19 20:53:22  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A víz világnapja főképe
A Tudás-Szín-Tér projekten belül a Zöldülő programsorozat a környezettudatos gyermekekért, a víz világnapja alkalmából tartott ma délelőtt játékos vetélkedőt a Jókai Mór Művelődési Központ parkjában.
- Környezetvédelmi programjaink célja, hogy segítsük egy élhetőbb jövő megteremtését, közvetítsünk egy olyan életérzést, szemléletmódot és kultúrát, mely sajnos még hiányzik az emberek többségének mindennapjaiból. A következő világnapokról emlékezünk meg vetélkedősorozat, környezetvédelmi közvélemény-formáló akció, rajz-és plakátpályázat és kiállítás szervezésével: Víz világnapja, Föld napja, Madarak és Fák napja, Földünkért világnap. A programok során a résztvevő pápai felső tagozatos diákok éghajlatváltozással, aktuális környezetvédelmi kérdésekkel, problémákkal ismerkedhetnek meg, bővíthetik a világnapokhoz kapcsolódó környezeti és fenntarthatósági ismereteket. A diákok megtapasztalják a csoportmunka előnyeit is. A mai verseny három győztes csapata a Fürkész táborban vehet részt nyáron, ahol a növény-és állatismeret, a hazai és helyi védett területek, madártan, ökogazdálkodás lesz a téma - mondta el Tompa Péterné Tóth Katalin szakmai koordinátor.
 
Az okleveleket dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere adta át.
Az első helyezést a Türr István Gimnázium 3 tanulója érte el, másodikak a Szent István Római Katolikus Iskola diákjai, harmadik pedig az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola csapata lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!