Idegenben kezd az U15 és az U14


2015-08-19 11:14:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idegenben kezd az U15 és az U14 főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club U15-ös alakulata augusztus 26-án, Keszthelyen vág neki a bajnoki menetelésnek. A július 20-án indult felkészülés utolsó hetében látogattuk meg a keretet, mely a nyaralások miatt még mindig nem teljes, emiatt is fogalmazott úgy Horváth Imre edző, hogy a gyerekek felkészülési szintje meglehetősen vegyes.
- Van olyan játékosunk, aki még csak most ment el nyaralni, néhányan kétszer is elutaztak, szóval nincs mindenki egyforma szinten. Épp ezért az elmúlt héten egy ötnapos edzőtábort tartottunk itt Pápán, délelőtti és délutáni tréningekkel. Még az is előfordulhat, hogy a bajnoki nyitányra sem tér vissza mindenki, de ettől függetlenül jók a benyomásaim. A leendő ellenfeleink sem ígérkeznek könnyűnek, a Haladás, a Sopron, a Veszprém, a Zalaegerszeg minden bizonnyal nagyon meg fogja nehezíteni a dolgunkat, természetesen a többi kilenc meccs sem lesz sétagalopp. A tabellán minél előrébb szeretnénk végezni, de nincs helyezésben kitűzött cél, szeretnénk bizonyos feladatokat elvégezni és tudatosítani a fiúkban, ilyen például a 4-3-3-as és a 4-4-2-es játékrendszer vagy épp a különböző posztok beforgása, helycserék, ezekből lehet ugyanis majd tovább építkezni.
Forsthoffer Tibor tanítványai a kiemelt Bozsik Program 2014/2015-ös kiírásában kiválóan megállták a helyüket – a hazai forduló kifejezetten jól sikerült - a PELC edzője az előttük álló U14-es nagypályás bajnokságban hasonlóan sikeres folytatásban reménykedik.
- A nyaralás a mi felkészülésünket is megnehezítette, de akik itt voltak – átlagban 12 játékos - becsülettel tették a dolgukat. Tudni kell, hogy ezek a gyerekek most szerepelnek majd először nagypályán, hogy minél jobban hozzászokjanak a nagyobb játékterülethez, az Üstökös FC Győrrel játszottunk egy edzőmeccset, az 1-1-re végződő találkozón láttam jó dolgokat a srácoktól, betartották a kért utasításokat, persze van mit javítani, de az világosan látszik, hogy mindent megtesznek azért, hogy a szülők, a vezetők jó játékot lássanak.
Forsthoffer Tibor az U14-es csapat mellett az U13-as alakulattal a Bozsik tornákra is készül, az egyesület edzője reményét fejezte ki, hogy sikerül a tavalyi év pozitívumait megismételni és az elvárt taktikai elemekben (védekezés, labdakihozatal, pozíciók megtartása, rögzített helyzetek) lesz előrelépés.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!