Nyáresti programok az Esterházy-kastély udvarán


2015-08-12 21:11:02  | cikk: pgya  | 


Nyáresti programok az Esterházy-kastély udvarán főképe
Augusztus közepe van, és a múlt évben elindult programsorozathoz hűen idén is kiváló színpadi produkciók várják a pápai közönséget az Esterházy-kastély udvarán. A mobil lelátó már majdnem elkészült, a színpadot is szerelték délelőtti helyszíni tájékozódásunk során.

A kánikulai hőségben is folyt a nézőtér és a színpad összeszerelése a péntek este induló Nyáresték a pápai Esterházy-kastély udvarán című rendezvénysorozat első előadására, a nagy érdeklődésnek örvendő Korál koncertre. A mobil lelátó megépítését már a hét elején elkezdték, a színpad összeállításhoz pedig ma reggel láttak neki a dolgozók. A munkálatok folyamatosan zajlanak, mígnem holnap már teljesen kialakul a magas minőségű fény- és hangtechnikával felszerelt szabadtéri színház.
A tavalyi nagy sikerű rendezvény idén folytatódik. A pápai közönség egy újabb minőségű színházi élményt és környezetet ismerhetett meg múlt év augusztusában. A rendezvénysorozat idei műsorai is harmonikusan illeszkednek a kastélyudvar történelmi környezetébe.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hírportálunk érdeklődésére elmondta, hogy a mobil lelátó a tavalyihoz hasonlóan idén is 1008 néző befogadására alkalmas, a nézőtér emelkedése miatt kiváló rálátás nyílik a színpadi produkcióra. A kastély udvarán helyet kapó szabadtéri színház bal és jobb oldalról közelíthető meg, a két bejáratot pedig az előadás előtt egy órával nyitják meg – tudtuk meg az ügyvezetőtől. Boros Katalin hozzátette, hogy bízik a jó időben, akik viszont nem biztosak benne, hogy valamely előadás elmarad-e, azok tájékozódhatnak a kastély közösségi oldalán vagy érdeklődhetnek a (70)314-1959 telefonszámon.
Mind az öt színpadi produkció este nyolckor kezdődik, pénteken a Korál együttes ad koncertet, szombaton pedig a Mágnás Miska című operettet láthatja a közönség. Jegyek még a helyszínen is válthatók, a pénztárak az előadások előtt egy órával, 19 órakor nyitnak. A helyeket érkezési sorrendben lehet majd elfoglalni – jegyezte meg Boros Katalin.

Idén újdonságnak számít, hogy a rendezvénysorozat tíz napja alatt – augusztus 14-től 23-ig – az előadásokra megváltott jegyek 50 százalékos díjkedvezményt jelentenek az Esterházy-kastély programjaira szóló belépők árából.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!