Az Alsóvárosban is megújulnak a járdák


2015-08-10 22:29:22  | cikk: HuHa  | 


Az Alsóvárosban is megújulnak a járdák főképe
A Tókert és az Erzsébetváros után az Alsóvárosban is megkezdődött a járdafelújítás az önkormányzat saját finanszírozású projektjeit tartalmazó Eszterházy Ferenc Terv keretében. Elsőként – augusztusban – a Kmetty és a Czuczor utcai járdák újulnak meg, a következő években pedig ezeket továbbiak követik. A munkálatok ma kezdődtek meg a Kmetty utca Vadkacsa felőli oldalán.

A beruházásról dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Vörös Ibolya, a városrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót. A képviselő elmondta, a városrészi lakossági konzultáción sok lakó kifogásolta az utak, járdák állapotát, a Kmetty és a Czuczor utcát pedig különösen indokolt volt előre sorolni a beruházások között.
-Ezekben az utcákban sok idős ember él, akiknek az, hogy eljussanak a városközpontba, orvoshoz, vagy épp a buszmegállóhoz sokszor azon múlik, hogy megfelelő minőségű járdán, úton tudnak-e közlekedni. Éppen ezért nagyon örülök annak, hogy ezekben az utcákban kezdődött meg a járdafelújítás – fogalmazott dr. Vörös Ibolya. Hozzátette, a kivitelezés a Kmetty utca elején, a Szladik utcáig a bal oldalon folyik, a Szladik utca és a Czuczor utca között pedig a jobb oldali járdát újítják fel. A Czuczor Gergely utcán a városközpont felőli oldalon zajlanak majd a munkálatok. A beruházásról az önkormányzat levélben tájékoztatta a lakókat, a munkálatok idején pedig a kivitelező értesíti majd az ingatlantulajdonosokat, hogy a kapubejárójuknál mikor épül a járda.
A Kmetty utca építéssel érintett részén vannak olyan szakaszok ahol, nem lenne feltétlenül indokolt a felújítás, hiszen a lakók sok helyen saját költségen építettek járdát, a város azonban egységes arculatra és tartós állapotra törekszik, így ezeken a szakaszokon is megépül az új gyalogosfelület.

Áldozó Tamástól megtudtuk, a Kmetty és a Czuczor utcában összesen 343 méter hosszan, 412 négyzetméter felületen újul meg a járda, a kivitelezés költsége 6,2 millió forint, a befejezés időpontja pedig a szerződés szerint augusztus vége.
-Az új járda ugyanolyan lesz, mint a már elkészült és folyamatban lévő tókerti és erzsébetvárosi járdák – közölte, kiemelve, minden egyes járdaépítés új kihívásokat is jelent, itt például azt a kívánatos állapotot kell biztosítani, hogy az itt élők anélkül tudjanak az utcában parkolni, hogy az új járdára felállnának gépkocsijukkal.
-A csapadékvíz elvezetéséről itt is gondoskodni kell, a Kmetty utcában pedig az a probléma is fennáll, hogy jelenleg többen a járdán parkolnak. Mi azt szeretnénk, ha az új járdaburkolaton ez már nem történne meg, a KRESZ amúgy sem teszi ezt lehetővé. Szeretnénk olyan megoldást találni, hogy az autósok is megállhassanak a házuk környékén, de a járda is megmaradjon hosszú időn keresztül.

A polgármester arról is szólt, jelenleg három helyszínen folynak a járdafelújítási munkálatok a városban, de a folytatásra is vannak már tervek, hiszen céljuk az, hogy ne egy-egy utcában legyen új járda, hanem összefüggő területenként haladjanak a munkával. A további építkezéshez szükséges pénzforrásról a szeptember eleji képviselő-testületi ülésen döntenek majd a városatyák.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!