A Terv utcában is felújítják a járdát


2015-08-09 14:48:24  | cikk: HuHa  | 


A Terv utcában is felújítják a járdát főképe
-Amikor a napokban tájékoztattam az utca lakóit, hogy megkezdjük a járda felújítását, azt mondták, úgy várták ezt a napot, mint a messiást – fogalmazott Venczel Csaba önkormányzati képviselő a Terv utcai járdafelújítás megkezdése kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, a Terv utcai járdafelület régóta járhatatlan volt, karbantartása az itt élők számára lehetetlenné vált. A kampányszerű esőzésekkor leáramló nagy mennyiségű csapadékvíz kimosta a járdaalapot, az első sorok becsúsztak az árok felé, emiatt meglazult a járda közepe is, több helyen pedig a belső sorok mozdultak el a házak lábazata irányába. A lakók többször is kérték a gyalogos felület felújítását, legutóbb a lakossági konzultáción javasolták besorolni a beruházások közé.
-A felmérések során végigvettük, hogy az Erzsébetvárosban mely utcákban szükséges a járdák megújítása – hiszen számtalan ilyen van – és a szakemberekkel azt állapítottuk meg, hogy a Terv utcai járda felújítása a legszükségesebb, hiszen bár viszonylag kevés itt az ingatlan, de nagy forgalom.

A munkálatok csütörtökön kezdődtek meg az utca elején, és a páratlan oldalt érintik. A felújítás az utca teljes hosszában zajlik, 422 méter új járdafelületet alakítanak ki 1,2 méter szélességben. Kerti szegélyből több mint 600 métert kell lerakni, hiszen az utcában vannak olyan kerítések, melyek nem biztosítanak megfelelő támaszt az új járdának – tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől. A járdaépítésen túl a csapadékvíz elvezetés problémáját is meg kell oldani az utca végén, mert ott jelentősen alámosta a víz a járda padkáját. A felbontott régi járdalapokat itt is összegyűjtik és elszállítják - hiszen azt a csapadékvíz-elvezető árkok felújításánál fel tudják használni -, ezt követően készül az új ágyazat és a járófelület.
-A Terv utcai járda éppolyan lesz, mint a már elkészült Tavasz utcai vagy a most készülő Fiumei utcai, így az itt élők, ha kíváncsiak arra, hogy néhány hét múlva milyen járdán közlekedhetnek, ott már megtekinthetik – mondta el a városvezető.

A munkálatok 8,3 millió forintba kerülnek, a beruházás az Eszterházy Ferenc Terv Erzsébetvárosi Részprogramja részeként zajlik és várhatóan augusztus végére készül el. A kivitelezést a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. alvállalkozóval végezteti, tekintettel arra, hogy a társaság kivitelezői csoportjának kapacitása az idei évre már le van kötve.

Áldozó Tamás azt is elmondta, a felújításba bevont járdák meghatározásánál több szempontot is figyelembe vesznek, ezek egyike, hogy azokat a járdákat sorolják előre a felújításnál, melyeknek karbantartása túlzott erőfeszítést kíván az ingatlantulajdonosoktól. Ezek alapján, a járdaépítés hétfőn két másik utcában is elkezdődik, hamarosan a Kmetty és Czuczor utcaiak is örülhetnek az új gyalogos járófelületnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!