Olaszországban koncerteztek a fúvósok - Jövőre nagyszabású jubileumi rendezvényre készülnek


2015-08-07 22:20:52  | cikk: pgya  | 


Olaszországban koncerteztek a fúvósok - Jövőre nagyszabású jubileumi rendezvényre készülnek főképe
Olaszországi koncertúton vett részt a múlt héten Pápa Város Fúvószenakara, Firenzében és az Ancona megyei Staffoloban léptek fel a zeneszerető közönség örömére – nyilatkozta hírportálunknak a zenekar egyesületi elnöke, Mógor-Schmidt Katalin. Az olasz zenekarral hat éve találkoztak első alkalommal, ők hívták meg a pápaiakat a több mint két évtizede megrendezésre kerülő fesztiváljukra.

A pápai zenészeket dr. Áldozó Tamás polgármester is elkísérte, bepillantást nyerve az együttes tagjainak életébe, munkájába, felkészülésükbe. Esténként koncerteket adtak, vagy menetelést mutattak be, az olasz közönség szűnni nem akaró tapssal köszönte meg a pápai fúvósok mindegyik produkcióját.

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Staffoloban azt a fúvószenekari fesztivált, amelyre a pápai együttes is meghívást kapott. A fesztivál Staffoloban három napos, egy hétvégét ölel fel, de a pápai zenekar idén korábban indult útnak, mivel az olasz fúvószenekari szövetségtől is kaptak egy fellépési lehetőséget Firenze történelmi központjában, a San Lorenzo téren.

Mógor-Schmidt Katalin elmondta, hogy Olaszországhoz nagyon sok szállal, baráti kapcsolatokkal fűződnek. A műsoros előadások mellett természetesen „csapatépítő” programokat is szerveznek, Stafollotól negyven kilométerre felkeresték az Adriát, a helyi nevezetességeket látogatták meg, és természetesen élvezték az olasz kávé, fagylalt és ételek ízét is. A 2300 lelket számláló Stafollo település arról is nevezetes, hogy bortermő vidék, tavaly a Verdicchio névre hallgató száraz fehér borukat választották az év borává olasz földön.
A külföldi utakra mindig különlegességekkel készül a zenekar, két éve egy magyar összeállítással adtak műsort, bemutatva Magyarország zenei kultúráját, idén pedig a Blues Brothers és az ABBA show-t adták elő két énekessel, Ekanem Bálinttal és Kövendi Eszterrel. Összesen 45-en utaztak, egy buszban összezsúfolva a rengeteg hangszerrel, amelyek között a műsorhoz szükséges gitárok is voltak.

- Staffolonak van egy ötven fős fúvós zenekara, meghívtuk őket arra a fesztiválra, amelyet az Esterházy-kastély udvarán tervezünk megrendezni 2016. július 5-11. között a zenekar újjáalakulásának 70. évfordulója tiszteletére. Érkeznek vendégzenekarok az erdélyi Székelykeresztúrról, Finnországból, illetve Hollandiából, Kampen testvérvárosból is egy kórus. Magyarországról mellettünk fellépnek az ajkai vendégek, valamint Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara. Külön-külön lesznek koncertek, a fesztivál pedig egy nagy közös fellépéssel zárul – tudta meg hírportálunk Mógor-Schmidt Katalintól.

Pápa Város Fúvószenekara legközelebb az ABBA show-val lép fel a Nyár esték az Esterházy-kastély udvarán programsorozat keretében augusztus 23-án, este 20 órától. Jegyek még kaphatók a kastély jegypénztárában, a Galéria Bisztróban, a Tourinform irodában és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!