Oktatásra, városfejlesztésre és sportra is jut pénz


2015-08-05 22:04:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Oktatásra, városfejlesztésre és sportra is jut pénz főképe
Rendkívüli ülést tartott ma a város képviselőtestülete elsősorban a helyi köznevelési intézmények további működtetése miatt. A tanácskozás során egyhangú döntések születtek fontos támogatásokról.
A képviselők határozata értelmében az önkormányzat havonta mintegy 27,5 millió forintot fizet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) a helyi köznevelési intézmények fenntartásához.
– Továbbra is visszaigazoltnak tartjuk azokat az érveket, amik alapján a korábbi döntésünket meghoztuk, vagyis célszerűnek látjuk, hogy egy kézben, egy intézménynél összpontosul a köznevelési intézmények működtetése és fenntartása – fogalmazott a döntéssel kapcsolatban Áldozó Tamás polgármester. – Számításaink alapján méltányos és számunkra elfogadható az az összeg, amit a Kliknek a köznevelési intézményeink működtetésért fizetni kell. A képviselő-testület úgy döntött, hogy 27 millió 473 ezer forintot fizet havonta a Klik számra az átadott intézmények működtetéséért – közölte a városvezető.

A vegyes ügyek között határoztak az Erzsébetvárosi óvoda megközelítésével kapcsolatos telekhatár rendezéséről. Ez 232 négyzetméter területet érint, aminek kezdeményezi a megvásárlását az önkormányzat, négyzetméterenként 2000 forintos áron. – Erre azért van szükség, hogy önkormányzati tulajdonban lévő területen legyen megközelíthető az Erzsébetvárosi óvoda – mutatott rá Áldozó Tamás.
A képviselők döntöttek arról is, hogy a város újabb forrást különít el járdaépítésekre, most mintegy 50 millió forintot. – A járdaépítések a Tavasz utcai kezdet után tovább folytatódnak. A jövő héten már három helyszínen folynak párhuzamosan a munkák. Szeretnénk, ha ezek az építési munkálatok folyamatosan, zökkenőmenetesen történnének 2015-ben egészen addig, amíg az időjárás engedi a szabadtéri munkavégzést. Ezért újabb, most mintegy 50 millió forintos forrást különítettünk el járdaépítésekre – tudtuk meg a polgármestertől. Mint mondta, immár nemcsak a járdák felújítása történik, hanem új járdaszakaszok építéséhez is hozzálátnak a szakemberek.

Az ülésen 7 millió forintos önkormányzati támogatást szavaztak meg az újonnan alapított, a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságra készülő Pápai Perutz Futball Clubnak. A csapat a megyei harmadosztályban való induláshoz korábban egymillió forintot kapott, azonban miután végül két osztállyal feljebb nyert besorolást a klub, a megnövekedett kiadások miatt nagyobb anyagi segítségre lesz szüksége az elinduláshoz és a céljai megvalósításához. A 7 millió forintból ötöt a 2015/2016-os bajnokság őszi, míg kettőt a tavaszi szezonjára kap a Perutz FC.
Ugyancsak önkormányzati támogatásban részesül az Elekthermax Vasas SE tekeszakosztálya, amely egymillió forint segítséget kap a várostól az ajkai pályabérletének kifizetésére. (A szakosztály a működéshez az év elején, a helyi sporttámogatások keretében jutott városi pénzhez.)

A Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek 250 ezer forintos támogatást szavazott meg a képviselő-testület. – A támogatás jelképes, egyúttal kifejezi azt az igényt, hogy a jövőben is szeretnénk együttműködni a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel, mellyel kiváló a kapcsolatunk – jegyezte meg Áldozó Tamás.
Végül a képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy dr. Kalmár Zsolt háziorvos a Közép utcai rendelés mellett továbbra is fogadhassa a betegeket a Vízmű utcában egyaránt.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!