Lassan befejeződnek a nyári iskola felújítási munkálatok


2015-08-05 22:03:33  | cikk: Babos Petra  | 


Lassan befejeződnek a nyári iskola felújítási munkálatok főképe
A nyári vakáció még javában tart, mindeközben az iskolákban a felújítási munkák gőzerővel zajlanak. A Pápai Járási Tankerület valamennyi intézményében a nyár során kisebb-nagyobb felújítási és karbantartási munkálatokat végeznek el a szakemberek.
Egyházi Andrea, a pápai tankerület igazgatója megkeresésünkre elmondta, a tanév végén felkeresték az összes intézményüket, s felmérték milyen munkákat kellene elvégezni a szünidő során.
-Minden iskolában voltak tisztasági, higiéniai meszelések, festések, a vizes blokkok átvizsgálása és a villamossági karbantartások is lezajlottak. Az iskolákban a nyílászárók felújítását is megoldottuk, s sok esetben az ajtózárak állapota, az ablakok szigetelése és tömítése is hiányosságot mutatott, ezért ezt is megcsináltattuk. Az iskolai padok, székek hibáit, hiányosságait is pótoltuk. A vakáció során nemcsak a pápai iskolákban dolgoztunk a nyári karbantartás során, hanem például Ugodon is, ahol hamarosan az érintésvédelmi vizsgálatot végeztetjük el, továbbá a lámpatesteket cseréltetjük ki.
Jelenleg a rendszergazdák újítják fel és frissítik a számítógépes hálózatokat, hogy a tanévet informatikai vonalon is zökkenőmenetesen tudják indítani.

A nyári iskola-felújítási munkák közül az egyik legnagyobb volumenű a Türr István Gimnázium és Kollégiumban zajlik. Jelenleg a festők a lépcsőházat festik, de elkészült már a felső emeleti folyosó festése, s három tanteremben felcsiszoltatták és újralakkoztatták a parkettát.
-Az iskola diákjai folyamatosan ügyelnek a rendre és a tisztaságra, azonban a nyár jó alkalom arra, hogy kimeszeljük a termeket, s a vizes blokkokat. Minden évben egy-egy tantermet teljesen megújítunk, így történt ez az idén is. Megújult a kistanári is, ahol szintén kifestettünk és felcsiszoltattuk a parkettát - mondta Németh Zsolt, iskolaigazgató. Hozzátette, a kollégiumban is serényen dolgoznak a szakemberek, ott lambériázni fogják a tanulószobákat és az első szinten kicserélik a nyílászárókat, amelyek elég rossz állapotban vannak. Remélik, ezekkel a felújítási munkákkal még otthonosabbá teszik a diákok szállását. A felújítási munkálatokban a tankerületi állományban lévő karbantartók segédkeztek szakmánként. 

A tanévkezdéssel kapcsolatban Egyházi Andreától azt az információt kaptuk, hogy hamarosan megkezdődik a tankönyvszállítás. A tanulónkként előre összeállított csomag az idén nem lesz vagyis ebben az évben a tankönyv átadás iskolai szintű lesz. Elkülönítve fogják megkapni a szállítmányban a diákszintű és a könyvtári rendelést, valamint a tanári példányok összesített darabszámmal egyben kerülnek szállításra. A kiszállított tankönyvekről tételes átadás-átvételt kell készíteni, melyben a helyi postahivatalok munkatársai segítenek az iskoláknak. Az idei évben újdonság, hogy egy tankerületi dolgozó is jelen lesz a szállításnál, aki az átvétel teljes körű végbemenetelét felügyeli, s koordinálja a munkákat, amelyek augusztus 25-ig tartanak majd előreláthatólag.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!