Szép magyar tánc a Fő téren


2015-08-03 20:17:41  | cikk: pgya  | 


Szép magyar tánc a Fő téren főképe
Szép magyar tánc címmel színes folklór estet láthatott  a közönség vasárnap késő délután a Pápai Református Kollégium „Tánc-Lánc” Alapfokú Művészeti Iskolája szervezésében a Fő téren.

A Fő Téri Nyár 2015 rendezvénysorozat vasárnapi eseményén fellépett a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) Vadvirág Néptáncegyüttese, illetve annak utánpótlás csoportjai, valamint a „Tánc-Lánc” AMI gyermektáncosai. A magyarországi és határon túli tájegységek táncait felvonultató műsorhoz Németh Dénes és zenekara szolgáltatta a talpalávalót. A Fő térre kilátogató népes közönség gyerektagjainak a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagjai tartottak kézműves foglalkozásokat. A vidám hangulatú folklór műsornak sokak sajnálatára az égiek vetettek véget, a kánikulai hőségben lecsapott a nyári zivatar.

- A JMSZK Vadvirág Néptáncegyüttese és két utánpótlás csoportja, a Pipitér, a Pitypang és a Nefelejcs, valamint a református kollégium „Tánc-Lánc” Alapfokú Művészeti Iskolájának a növendékei adnak elő egy népi tánc műsort valamivel több mint egy órában a magyar nyelvterület minden szegmenséből. Rábaközi, szatmári, mezőségi, kalotaszegi, szilágysági, dél-alföldi, hortobágyi táncokat adnak elő, vagyis színes programmal készültünk – mondta el érdeklődésünkre Müller Zoltán, a tánccsoportok művészeti vezetője. A közel száz fellépő több mint egy órás programmal készült, előtte való nap a Művészetek Völgyében, Taliándörögdön, az Ősök Házában mutatta be tudását. A gyerekeknek annak ellenére, hogy vakáció van, gyakorolnak minden nap. Müller Zoltán, a két utánpótlás csoport művészeti vezetője megragadta az alkalmat és megköszönte Mészáros Judit segítségét, a nagy együttesnél pedig Müller Anita és Rabi Erika közreműködését a felkészülés nem könnyű feladatában. A gyerekek nagy sikert arattak, a közönség folyamatosan tapsolt az előadott táncok alatt.

Müller Anita elmondta, hogy örömmel vállalják a fellépéseket a megújult Fő téren, amikor népviseletben, zenekar kíséretével egy komplexebb programot nyújthatnak át a közönségnek.

- Sokat gyakorolunk itt a közelben és örömmel jövünk ki máskor is a város eme csodálatos közösségi helyére. Próbáltunk minél színesebb programot összeállítani. A Csalóka csoportunk a Fölszállott a páva című televíziós műsorban előadott produkcióját mutatja be, amellyel elég szép helyezést értek el. A felnőttek részéről a szokásos repertoár mellett teljesen újnak számít majd a hortobágyi tánc – ismertette a műsor kezdette előtt a sajtó érdeklődésére Müller Anita, a „Tánc-Lánc” művészeti iskola igazgatója. Sajnos, éppen a hortobágyi táncok felkonferálásakor tört ki a vihar, reméljük, hogy hamarosan láthatja a pápai közönség is az új koreográfiát a város néptáncegyütesétől.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!