Eltüntetik a kátyúkat – Útburkolat-javítás kezdődött a városban


2015-07-30 00:12:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Eltüntetik a kátyúkat – Útburkolat-javítás kezdődött a városban főképe
Mintegy 10 millió forintból végez el a város Pápa három forgalmas útszakaszán útburkolat-javítást saját forrásból. A munkálatok a Várkert úton kezdődtek meg, majd a Győri úton és a Jókai úton folytatódnak. A kátyúzás ideje alatt forgalomirányításokra kell számítani.

Áldozó Tamás polgármester rámutatott, a Várkert út a város egyik legforgalmasabb útszakasza, melyen ráadásul a csornai útépítések miatt időszakosan megnövekedett áthaladó teherforgalom jelentős mértékben megrongálta az útburkolatot, ezért vált indokolttá, hogy itt kezdődjön az idei útrekonstrukció. A városvezető elmondta, első ütemben a Várkert út, a Győri út és a Jókai út rendbetételére kerül sor. Hozzáfűzte, a szeptember eleji képviselőtestületi ülésen a tervek szerint újabb összeget szavaznak meg a kátyúzási munkák folytatásra, ugyanis még legalább 10-15 millió forint szükséges a további útburkolat-javításokhoz. – Tisztában vagyunk vele, hogy a városnak több olyan utcája van, ahol a kátyúzást el kell végezni. Ezek között a sorrendiséget szakmai vélemény alapján az átmenő forgalom nagysága és az adott út minősége határozza majd meg – fogalmazott Áldozó Tamás.

Albert Henriettától, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. műszaki ügyintézőjétől megtudtuk, a munkavégzés során úgynevezett szőnyegezést hajtanak végre, vagyis az érintett szakaszokon a régi aszfaltburkolatot eltávolítják, majd pedig a helyére fokozott igénybevételre tervezett, melegen hengerelt aszfaltkeveréket terítenek le. Mint mondta, a három útszakaszon közel 1000 négyzetméter útburkolatot cserélnek ki.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!