Kézilabda – A Bakonyerdő Elmax Vasas SE nehéz szezon előtt áll


2009-08-29 16:22:28  | cikk:  | 


A szűkös anyagi és játékoskeret miatt idén a másodosztályban kezdi meg a küzdelmeket a Bakonyerdő Elmax Vasas SE. Vesztergom Zoltán vezetőedző reálisan értékeli a várható szezont, az már biztos, hogy az idei hasonlóan nehéz lesz, mint a tavalyi:
- A nehéz anyagi körülmények miatt nem sikerült megtartani a más városokból itt játszó játékosainkat. A szeptemberi kezdésre keretünk a pápai játékosokból fog állni, remélhetőleg az ifjúsági csapatból felkerülők hamar hozzászoknak a felnőtt meccsek légköréhez és helyt tudnak állni. Ahhoz azonban még hosszú idő kell, hogy 100% -ig beépüljenek.
 Irányító posztra talán sikerül megtartani Takács Balázst illetve tárgyalásban van a vezetőség egy celldömölki jobbkezes átlövővel is. A csapat munkáját a korai kezdés is tovább nehezíti:
- Számtalanszor kértük a Magyar Kézilabda Szövetség vezetőitől, hogy ne szeptember második hetében kezdődjön a bajnokság, mert sokan csak a nyár utolsó napjaiban térnek vissza a nyaralásból, mások pedig már elkezdik tanulmányaikat. Szűk 2 hét alatt pedig nem lehet komoly munkát elvégezni. Kérésünk azonban süket fülekre talált.
 A pápaiak mestere szerint november környékén már tetten érhető lesz az edzésmunka, ám tavaszra lesz a legütőképesebb a csapat.
-Türelmet kérünk a szurkolóktól, a 2 újoncot véleményem szerint sikerül megelőzni, de a mezőny többi csapata mind felkészülésben, mind játékosállományban jóval előttünk jár, ellenük kevés esélyünk lesz. Pápán újra kell gondolni az utánpótlás-képzést, több iskolába kell bevinni a kézilabdát, hogy el tudják látni a Bakonyerdő Elmax Vasas SE-t saját nevelésű játékosokkal.

A Vasas az ősz során 7-szer játszik idegenben, 4-szer pedig hazai közönség előtt lép pályára.

1. forduló (szeptember 12. 17:00) Nagykanizsa – BEVSE

2. forduló (szeptember 19. 16:00) BEVSE – Győrújbarát

3. forduló (szeptember 27. 18:00) Veszprém – BEVSE

4. forduló (október 3. 18:00) Ácsi Kinizsi SC – BEVSE

5. forduló (október 11. 11:00) Várpalota – BEVSE

6. forduló (október 17. 16:00) BEVSE – Komárom

7. forduló (október 25. 18:00) Tapolca – BEVSE

8. forduló (november 7. 16:00) BEVSE – Szentgotthárd

9. forduló (november 14. 18:00) SZESE Győr – BEVSE

10. forduló (november 22. 16:00) BEVSE – Georgikon DSE

11. forduló (november 28. 13:00) Szombathelyi Egyetem – BEVSE


Haraszti Gábor

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!