Megkezdődnek a küzdelmek a nyári világjátékokon


2015-07-26 12:39:47  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Molnár Péter  | 


Megkezdődnek a küzdelmek a nyári világjátékokon főképe
Londoni átszállással, több mint 13 órás repülés után a magyar speciális olimpikonok július 22-én megérkeztek Los Angelesbe, a 14. nyári speciális világjátékok helyszínére. A 86 fős magyar delegáció a jól megérdemelt pihenő után Manhattan Beachen elfoglalta szállodáját, majd tengerparti programokon, kiránduláson vett részt. Az msosz.hu tudósítása szerint több magyar származású, Los Angelesben tanuló vagy dolgozó fiatal is segíti a csapatot, így még könnyebb a tájékozódás. A magyarok meghívást kaptak a helyi tűzoltóállomás vezetőjétől és munkatársaiktól, akik egy hangulatos spagetti vacsorával kedveskedtek. A programban lehetett még kosárlabdázni, tűzoltó és rendőrautókat nézegetni, fotózkodni, megcsodálni az 1932-es, az 1984-es nyári olimpiai játékok, valamint a 2002-es téli olimpia fáklyájának és relikviáinak másolatait. A pazar eseménysorozatot a Kárpátok nevű helyi, magyar hagyományokat ápoló néptáncegyüttes előadásai tették felejthetetlenné. A csapat napi két edzés mellett két napig tartózkodott a pálmafákkal tűzdelt vidéken, majd a világjátékok megnyitóünnepségére siettek. Július 24-én a magyar delegáció elfoglalta szálláshelyét a UCLA és a USC egyetemeken, előbbin rendezik majd a pápai érdekeltségű labdarúgó küzdelmeket. Másnap három sportágban megkezdődtek a divízionáló versenyek, így az atléták, az úszók és a labdarúgók is belevetették magukat a küzdelmekbe. Rendkívül látványos volt a kora esti megnyitóünnepség, a Memorial Coliseumban a magyar csapat a többi résztvevő országgal közösen vonult fel, mintegy 15 000 néző előtt. A vasárnapi napon már minden sportág megkezdi/folytatja a diviziós versenyeket, a mieink szereplését figyelemmel kísérjük.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!