Szent Anna búcsú a hétvégén


2015-07-21 22:18:24  | cikk: pgya  | 


Szent Anna búcsú a hétvégén főképe
Szent Anna a családi élet, a gyermekek elfogadásának, helyes nevelésének szép példaképe. Szeretettel várnak mindenkit a Szent Anna búcsúünnepre a Szent Anna templomba július 26-án vasárnap – nyilatkozta hírportálunknak Salgó Ferenc plébános.

A búcsúünnep a szombat délutáni misével kezdődik, fél héttől, amelyet a nagyszülőkért mutatnak be, megemlékezve arról, hogy Szent Anna Szűz Mária édesanyja volt, az Úr Jézus Krisztus nagyanyja.

Az ünnepi nagymisén szentbeszédet vasárnap reggel 9 órától Kerekes Károly Hubert bencés diakónus mond. A diakónust augusztus 21-én Győrben szenteli pappá Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát. Ezen a szentmisén kerül sor a jubiláló házaspárok megáldása is.

Délután 18 órától Szent Anna köszöntőre várják a híveket, 19 órától pedig Anna búcsúi hangversenyre kerül sor, amelyen Eisenbeck Ágota és Vizer Dávid énekekkel, Babos Tibor verssel működik közre, zongorán kísér Kozmitsné Tomor Ibolya.
A búcsúi programokra szeretettel hív és vár mindenkit a pápai Szent Anna Egyházközség Képviselőtestülete.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!