A Fiumei utcában folytatódik a járdafelújítás


2015-07-21 19:55:53  | cikk: HuHa  | 


A Fiumei utcában folytatódik a járdafelújítás főképe
A Tavasz utca utolsó méterein rakják már a burkolóköveket a kivitelező cég munkatársai, holnap pedig megkezdik a Fiumei utca 305 méteres szakaszának megújítását is – hangzott el a helyszínen tartott ma délutáni sajtótájékoztatón. Rádi Róbert, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a Tavasz utcában a besöprési munkálatok egy részét kell még elvégezni, illetve a járda melletti árkokat teszik rendezetté, emellett azonban már holnap megkezdik a Fiumei utcai járda bontását.
-A Fiumei utcai járdafelújítás első szakaszába állunk be, ez a Bakonyér hídjától az Ötödik utcai kereszteződésig tartó terület, mely 305 méter hosszú. A munkálatok hasonlóan zajlanak, mint a Tavasz utcában, munkatársaink felszedik a régi burkolólapokat, melyeket a Városgondnoksághoz szállítanak be, hiszen ezek a későbbi csapadékvíz elvezető árokfelújítások során hasznosíthatók. Ezt követi az új járófelület alapjának kialakítása, majd a burkolás, ami ugyanolyan kövekből készül, mint a Tavasz utcában – tájékoztatott, hozzátéve, a munkálatok várhatóan három hétig tartanak. Az ügyvezetőtől azt is megtudtuk, a kivitelezői csapat létszámát tíz főre bővítették, így még nagyobb hatékonysággal megy a munka.

Áldozó Tamás polgármester az újabb járdafelújítási beruházás kapcsán arról szólt a sajtó képviselőinek, a Fiumei utcai munkát a járda állapota mellett az intézményi környezet is indokolja, hiszen a Munkácsy-iskola egyik épületegysége is itt található. Az első építési ütem ezt a területet érinti, a továbbiakban pedig az utca többi részén is megújítják a gyalogosközlekedésre kialakított felületet.
-A Fiumei utca a Tókert egyik fő utcája, emiatt is indokolt a járdafelújítás, persze a városrész 46 utcájának nagyobb részében ugyanígy szükséges a munkálatok elvégzése – mondta.
A városvezetőtől megtudtuk, a burkolóköveket forgalmazó cég a pápai építéseket referenciaként szeretné bemutatni, ma már az első érdeklődők – az abasári delegáció tagjai - meg is tekintették a készülő Tavasz utcai burkolatot.
Áldozó Tamás arról is szólt, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kivitelezői csoportja a tervek szerint a Fiumei utca után is a Tókertben dolgozik majd tovább, és bíznak abban, hogy a járdafelújításra benyújtott pályázatuk pozitív elbírálást kap, így a Hetedik utcai járda is megújulhat.

A munkálatok megkezdéséről egyébként minden esetben előre értesítik a lakókat, ez megtörtént ma a Fiumei utcában is. A tájékoztató levélben a beruházás nagyságáról és a kivitelezés várható idejéről is információt kapnak az érintett utcában élők. A járdafelújítási munkálatokat minden helyszínen tábla is jelzi, hiszen a fejlesztések az Eszterházy Ferenc Terv keretében készülnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!