Útra keltek speciális sportolóink


2015-07-21 10:53:18  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: msosz.hu  | 


Útra keltek speciális sportolóink főképe
Napjainkban mintegy 170 országban, 3,1 millió értelmi fogyatékossággal élő sportoló, 30 téli és nyári olimpiai sportágban edz és versenyez. Számukra a legközelebbi megmérettetés a nyári világjátékok lesz, ahova kedden délelőtt indult el a Magyar Speciális Olimpia Szövetség csapata. A Los Angeles-i világeseményen több mint 170 ország mintegy 7000 sportolója vetélkedik majd, az edzőkkel, kísérőkkel együtt pedig 86 fős küldöttség képviseli Magyarországot. A 14 sportágból álló viadalon pápai játékosoknak is szurkolhatunk, hiszen a női labdarúgó válogatott tagjaként három partnerjátékos, egy SO sportoló és két edző szállt fel a repülőgépre.
Simon Rozália 17 éves, öt éve játszik a pápai Balla DSE csapatában. Szinte minden évben minden versenyt az első, vagy a második helyen zárt az együttessel. Szívesen véd a kapuban, de megállja helyét támadó és védő pozícióban is. Farkas Bíborka 18 éves, most érettségizett. Partnerjátékos, öt éve foglalkozik a futballal. Jó technikai tudással, akaraterővel, kitartással és szorgalommal készül a nagy versenyekre. Hobbija a hip-hop tánc, de a pályán is nagyon ügyesen mozog. Lázár Cintia 18 éves, szintén most érettségizett, a pápai Balla DSE lány labdarúgócsapatának partnerjátékosa. Jó technikai tudással, akaraterővel, kitartással és szorgalommal készül a nagy versenyekre, saját korosztályában versenyszerűen focizik. Szűcs Laura 16 éves, öt éve játszik, jó technikai tudással, akaraterővel, kitartással és szorgalommal készül a nagy versenyekre, a most véget ért bajnokságban a Győri ETO-val feljutott az első osztályba. Edzőjük Czoborné Kilián Ildikó, a szövetség atlétika szakágvezetője Szautner Mihály, mindketten a Balla DSE edzői. Czoborné Kilián Ildikó indulás előtt úgy fogalmazott, felkészültek a lányok, mindenki egészséges izgalommal várja az utat és az ottani szereplést.
- Legutóbb Fonyódligeten, az Erzsébet táborban készült együtt a válogatott, természetesen a mi lányaink is ott voltak. Az edzőtáborban nagyon kemény tréningeken vettek részt, nagyon elfáradtak, sokat fejlődtek, igyekeztünk olyan taktikai elemeket is gyakorolni, melyekre a mérkőzések során szükségünk lesz. Természetesen már mindenki rendkívül izgatott, óriási megtiszteltetés, hogy beválogatták a lányainkat az utazó keretbe, és ezúton is szeretném megköszönni támogatóinknak nagylelkű felajánlásaikat, segítségük nélkül ez az álom nem valósulhatna meg.

A megnyitó július 25-én lesz, a pápai versenyzők szereplését figyelemmel kísérjük.

(Az msosz.hu nyomán.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!