Nagy László 90.


2015-07-21 08:50:36  | cikk: Dé Csaba  | 


Nagy László 90. főképe
Július 18-án, szombaton Iszkázon megemlékezést tartottak Nagy László születésének 90. évfordulója alkalmából.

Az iszkázi születésű költő sokakat megmozdított ezen a napon, ugyanis az emlékháznál több mint száz fős csoport gyűlt össze. A programot koszorúzás kezdte, majd Nagy András, Nagy László fia nyitotta meg gondolataival, majd átadta a szót Szentmártoni Jánosnak, a Magyar Írószövetség elnökének, aki elmondta, hogy Nagy László öröksége addig él, amíg emlékeznek rá. A beszédet követően több új könyvajánlatra került sor.

A programnak pápai vonatkozása is volt, ugyanis Bukovics Balázs faszobrász, és Dé Csaba, a Dé-Mol színtársulat egyik alapítója, közös alkotást vittek e jeles alkalomból az iszkázi Nagy László emlékháznak, melyet személyesen Nagy András vett át, az alkotást nagyon izgalmasnak találta, majd azonnal a dolgozószobába vitte, ahol elnyeri majd végső helyét.

Az alkotás egy faragott Nagy László portré, egy válasz vers, Nagy László Ki viszi át a szerelmet a túlsó partra című versére, valamint egy drótból készült fa, amely az élet-halál szimbólumot jeleníti meg.
A résztvevők közös beszélgetéssel zárták a megemlékezést.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!