Szülinapi zsúr a Várkertben


2015-07-19 09:03:31  | cikk: Babos Petra  | 


Szülinapi zsúr a Várkertben főképe
A 10. Pegazus Parádé pénteki napjának zárásaként este a Várkertben, a Zenepavilonnál a társulat vidám, zenés-táncos összeállítását tekinthette meg a közönség, majd a budapesti Tűzfészek társulat látványos tűzzsonglőr show-jával kápráztatta el a jelenlevőket. Az estét a tréfás-vidám bátorság- és ügyességpróba zárta, melyen a gyerekek szüleikkel a Várkert sötét és „félelmetes” fái alatt oldottak meg feladatokat zseblámpáikkal.
Szombat reggel aztán gólyalábasok és zsonglőrök hívogatták a Várkertbe a családokat az ünnepélyes nyitóceremóniára. A megnyitón az Esterházy-kastély grófi udvartartása is tiszteletét tette.
-Szülinap van reggel óta,
Pápára hív játék, móka,
kacagás, taps és pomádé.
Kezdődik a híres, neves, nevezetes
hőn szeretett gyermekszívű Parádé! – ezen szavakkal köszöntötték Kaballó és Paparett, a parádé házigazdái a gyülekezőket a Várkertben.
A megnyitóra a Pegazus Színház tagjai idén is vidám, énekes és táncos műsorral kedveskedtek a gyerekeknek, majd a szülinapi köszöntések érkeztek.
Elsőként dr. Áldozó Tamás polgármester gratulált a jubiláló csapatnak, további hosszú és tartalmas éveket kívánva. Mint mondta, a jelenlevők között van olyan, aki még nincs tíz éves sem, de vannak olyanok, akik az első parádén is jelen voltak a mostanihoz hasonlóan. A társulat műsora közben petákokat lehetett gyűjteni, azoknak, akik jól válaszoltak a kérdésekre. Az összeállítást követően a gyerekek pillanatok alatt birtokba vették a gyermekbirodalommá alakult Várkertet, s kipróbálták a játékokat: volt kézműves játszóház, babasátor, rejtvényfejtés, fa- és guruló játékok tere, és persze a Mesebolt is várta a peták tulajdonosokat sok-sok meglepetéssel. A délelőtti programot a Tarisznyások zenekar vidám gyermekkoncertje zárta. Németh Luca Anna 10 éves kislány évről-évre rendszeres visszatérője a parádénak, hiszen a bábelőadásokat is mindig megtekinti, s nagyon szereti a társulatot, akik vidámságot visznek az óvodába.
Knoll Ferencné családjával látogatott ki a Várkertbe, ahol a Tarisznyások zenekar koncertjét hallgatták meg. Kisfia, Bence kipróbálta a régi játékokat, s rajzolt is néhány szép emléket a fesztiválról. Sarkadi Nagy László, a társulat egyik alapítója, igazgatója hírportálunknak úgy fogalmazott, a
tíz év röpke pillanat, itt sem volt, úgy elszaladt.
-Tíz évvel ezelőtt a parádé azért alakult, hogy a gyerekeket nyáron, a vakáció idején is meglepjük, természetesen ingyenes programokkal. A játékok kreativitásra ösztönzik őket és szüleiket, hogy együtt töltsenek néhány kellemes órát.
Az idei parádé is a várakozásoknak megfelelően alakult, minden programot maradéktalanul megvalósítottak és az égiek is velük voltak. Nagy örömükre minden műsoron sokan voltak, s remélhetőleg, a közönség élvezte is a jubileumi fesztivált. Az ebéd utáni „pauza” után a Koffermesék 3. című zenés bábjátékot adta elő a társulat, majd megkezdődött a játékos tízpróba, melyen ügyességi feladatok, főként labdajátékok, és célbadobás várta a gyerekeket. A jubileumi rendezvényt a szülinapi zsúr és interaktív játék zárta a koraesti órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!