Itt a parádé ideje!


2015-07-17 22:49:30  | cikk: Babos Petra  | 


Itt a parádé ideje! főképe
Több mint 1500 alkotás érkezett be a Pegazus Színház által meghirdetett rajzpályázatra, péntek délután, a Városházán 52 alkotó, 56 rajzát díjazta a társulat jubileumi, 10. Pegazus Parádéjának nyitórendezvényén.
A rajzpályázat témái ezúttal is az év során látott gyermekszínházi bérletes előadásokból álltak össze, így tehát volt, aki a Pinokkiót, a Holle anyót vagy a Vándorsárkány című bábjáték legemlékezetesebb pillanatait rajzolta le.

Végh Zsolt, a társulat igazgatója, színésze elmondta, nagy öröm számukra, hogy sok-sok pályamunka érkezett az idén is hozzájuk. Igyekeztek figyelembe venni az életkori sajátosságokat, hiszen voltak óvodások és általános iskolások is a pályázók között. A színész különleges alkalomnak nevezte ezt a kiállítást, hiszen itt már a legjobbakat mutatják be, s a társulatnak is fontos visszajelzés az, hogy mit láttak a gyerekek egy-egy darabban, mi az, ami őket a legjobban megragadta, milyen érzelmekkel távoztak az egyes előadásokról.

A díjazottak között természetesen voltak pápaiak is, Goda Elizabet, Sándor Míra a Vajda Péter lakótelepi Óvoda apróságai, míg Veres Hanna, Takács Sára és Béz Elizabet, a Pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola tanulói.
Veres Hanna örömmel fogadta a hírt, hogy őt is díjazták a pályázaton. Hanna a Vándorsárkány című előadásból a baktert rajzolta le, amikor éppen énekelt.
Szabó Anita, egyházaskeszői kislány a Holle anyóból választott részletet, mivel szerinte az a mese a legszebb, ott a rossz elnyeri méltó büntetését, a jó pedig boldog lesz. Anita már régebb óta jár a Pegazus Színház előadásaira, amelyeket egytől egyig nagyon szeret, s reméli, jövőre is megtekintheti az új darabokat.
A kiállítás megnyitó után a Pegazus Színházban a Vándorsárkány című díszelőadást tekinthették meg a díjazottak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!