Nagy siker a kékfestős tábor


2015-07-17 17:36:09  | cikk: Babos Petra  | 


Nagy siker a kékfestős tábor főképe
Az előző évek sikerein felbuzdulva az idei évben is megszervezte kékfestő táborát a Kékfestő Múzeum. A Fából vaskarika elnevezésű tábor három turnusban zajlott, az utolsó hétre 22 kisgyermek jelentkezett. Vonnák Andrea, a tábor vezetője elmondta, nagyon örültek az érdeklődésnek.
A gyerekek az öt nap során bepillantást nyerhettek a kékfestés rejtelmeibe, kipróbálták a kékfestést, a mintázást, ami nagy élményt jelentett nekik. A táborban nagy hangsúlyt fektettek az újrahasznosításra, ezért üvegmécsesből gyertyatartót készítettek és papírból ékszereket csináltak. A programból természetesen az egész napos kirándulás sem hiányozhatott. Most a Ság-hegy volt az úti cél, ahol a Vulkán Múzeumot is megtekintették a múzeumpedagógiai foglalkozások mellett. Csütörtökön cukrász napot tartottak, amikor is gumicukrot és egyéb nyalánkságot csináltak a gyerekek legnagyobb örömére. A tábor utolsó napján fémből készítettek ajándéktárgyakat, délutánra pedig bulit szerveztek a tábor zárásaként.

Sass Borbála Dóra erkeles diák már tizedszer vesz részt a hagyományos táborban. Mint mondta, nagyon szeret rajzolni és kézműveskedni, ezért úgy gondolta, itt a helye minden évben a Kékfestőben. Legelőször testvérével jött el, s már akkor nagyon tetszett neki a tábor. Jövőre, tervei szerint közösségi szolgálatos tanulóként tér vissza, s segíthet a kisebbeknek. A tíz év alatt sok élménnyel gazdagodott Bori, amiért nagyon hálás a múzeum dolgozóinak.
Cser Olivér Pécsről költözött Pápára szüleivel, így első alkalommal járt a táborban, ahol kellemes és hasznos órákat töltött el.
A foglalkozásokat Győry Eszter és Kovács Katalin, a múzeum munkatársai vezették.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!