A dánokat is legyőzte a Kilián DSE


2015-07-16 14:12:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A dánokat is legyőzte a Kilián DSE főképe
Első alkalommal kapott meghívást az amúgy nagy hagyományokkal rendelkező Dán Kupára a Kilián DSE alakulata. Az idén Balatonfüreden rendezett kétnapos kézilabda tornán több dán városi klubcsapat is pályára lépett, a szervezők két korcsoportot hoztak létre, a szokásosnál is fiatalabb pápai egyesületre hat találkozó várt, ugyanis Koncz János tanítványai Tapolca mellett két dán alakulattal játszottak, oda-visszavágós rendszerben. A résztvevők nagyjából azonos játékerőt képviseltek, így a végső sorrendet nehéz lett volna megjósolni.
- Nagy örömmel vettünk részt a 19. alkalommal megrendezett küzdelmekben, melyre a megyei bajnokságban szereplő Ősi edzője, a korábbi válogatott játékos, Forgács Ferenc jóvoltából kaptunk meghívást – idézte fel a meghívás körülményeit Koncz János, a csapat edzője. Az időpont a mi szempontunkból nem volt épp a legszerencsésebb, hiszen már jóval korábban befejeződött a bajnokság, az edzéseket is szüneteltetjük, többen jól megérdemelt nyaralásukat töltik. Ennek ellenére, aki hadra fogható volt, szívesen utazott el velünk Balatonfüredre, ahol az 1998-1999-es korosztályba neveztünk, két dán illetve egy tapolcai együttessel küzdöttünk meg az első helyért. Az már az elején látszott, hogy fizikumban nem kis lemaradásunk van ellenfeleinkkel szemben, amit igyekeztünk, gyorsasággal, pörgőséggel kompenzálni. Sajnos nem a mi elképzeléseink szerint indult a torna, az első mérkőzésen vereséggel kezdtünk, rengeteg eladott labdánk volt, hibát hibára halmoztunk. Szerencsére ezekből tanultunk, és a hátralévő meccseket sikerült igen kiélezett és magas színvonalú küzdelemben megnyerünk, a körbeverések is nekünk kedveztek, így fáradtan ugyan, de tornagyőzelemmel utazhattunk haza. Gratulálok a lányoknak a fegyelmezett játékhoz, jólesett, hogy ellenfeleink is elismerően szóltak a játékunkról, külön öröm, hogy Pődör Patrícia személyében a legtechnikásabb játékos különdíját is elhoztuk.
A csapat edzője elmondta, a szeptember végén induló megyei első osztályú bajnokságra már augusztus közepén megkezdik a felkészülést, a kerethez pedig újabb fiatal játékosok csatlakoznak, olyanok, akik az Erima bajnokságban életkoruk miatt már nem játszhatnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!