Klausz Kristóf hazai környezetben győzött


2015-07-15 11:51:29  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Klausz Kristóf hazai környezetben győzött főképe
Hibamentesen teljesítette a 22. Veszprém Rallyet a Klausz Kristóf - Kecskeméti Balázs duó. A Renault Clio R3-mal versenyző páros technikai gondok nélkül, folyamatosan gyorsulva abszolválta a kijelölt távot az ORB mezőnyében, ami a leintéskor az ötös kategóriában és a kétkerék-meghajtásúak között is győzelmet jelentett. A 18 éves pilótának pedig egyben újra lehetősége is adódott arra, hogy hazai környezetben bizonyítsa tehetségét.
- A veszprémi versenyhétvége előtt végre tudtunk egy kicsit tesztelni, aminek köszönhetően jobban rá tudtunk hangolódni a futamra, és megtaláltuk a Renault megfelelő beállításait is erre a terepre – emlékezett vissza Klausz Kristóf. Úgy éreztük akkor, hogy ez sikerült, s később, az éles küzdelmek során ez be is igazolódott. Szombaton a Márkó-Jutaspuszta közötti szakasszal kezdtünk, amit kétszer kellett teljesítenünk. Nagyon tetszett ez a gyors, rendkívül technikás volt, ami feküdt is nekünk, és így rögtön egy kategória első hellyel zártuk a nyitónapot. Vasárnap is folytatódott a sikerszériánk, tudtuk tartani a pozíciónkat, folyamatosan gyorsultunk és szinte hiba nélkül autóztunk. A nyolc gyorsaságiból hetet meg tudtunk nyerni – csak az első kislődi szakaszon nem mi voltunk a leggyorsabbak. Különösen örülök annak, hogy az újonnan kiírt, hegyesdi gyorsot jól fel tudtuk dolgozni, hasznosíthattuk az Észtországban szerzett tapasztalatainkat, és azokon a részeken az összkerekes autókhoz is közelebb tudtunk férkőzni. A technika gond nélkül szolgált bennünket egész hétvégén, ezért pedig szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, hogy ismét ilyen jól felkészítették a Renault-t. Balázsnak pedig hálás vagyok, hogy egy újabb kategóriagyőzelemhez segített hozzá a kiváló navigálásával. Abszolút elégedett vagyok tehát az eredményünkkel, Veszprém ráadásul hazai pályának is számít nekem, hiszen pápai vagyok, ez pedig még inkább emeli a sikerünk jelentőségét.
Kecskeméti Balázs a hétvégével kapcsolatban azt mondta, végre minden klappolt.
- Nagyon sajnáljuk, hogy Dr. Varga Attiláék már az első gyorsaságin kiestek, hiszen így korán elvesztettük a legnagyobb ellenfelünket. Mi azért így is komolyan vettük a versenyt, és a maximum kiautózására törekedtünk minden szakaszon. Ennek meg is lett az eredménye: nyolcból hetet nyertünk meg az ötös kategória értékelésében. Rengeteg dicséretet kaptunk arra vonatkozóan, hogy nem csak gyorsan, de látványosan is autóztunk. A 22. Veszprém Rallye végén pedig nem csak a kategóriagyőzelemnek, de a kétkerekesek közötti első helyezésnek is örülhettünk.
A páros legközelebb a Rábaringen és a Baranya Kupán áll rajthoz, hogy minél többet tesztelhessenek a Renault-val, és az új Peugeot-val. A menetrendjükben ezután Kassa, Weiz valamint a cseh EB futam, a Barum Rally szerepel augusztusi programként.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!