Megannyi színes program a barokk táborban


2015-07-14 18:34:16  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra, Esterhá  | 


Megannyi színes program a barokk táborban főképe
Az Esterházy-kastély idén is megszervezte a négy turnusból álló, immáron hagyományosnak mondható barokk táborát az iskoláskorú gyerekek számára. Az első turnus a múlt héten zajlott le nagy sikerrel, a második csoport pedig ezen a héten táborozik. Ma délután hírportálunk ottjártakor éppen a pónifogatra vártak izgatottan a gyerekek, amely a városon keresztül vitte el őket a Halász Póniudvarba, ahol sok-sok pónival és egyéb kedves kisállattal találkozhattak.

Horváthné Bátor Mária táborvezető érdeklődésünkre elmondta, az öt napos tábor programját igyekeztek úgy összeállítani, hogy olyan elemek szerepeljenek benne, amelyek más táborban nincsenek, illetve fontos szempont volt az is, hogy a rendszeresen visszatérő táborozóik változatos programkínálatot kapjanak.
-Minden nap tartunk barokk foglalkozást, készítünk barokk nyakéket, dobozkát, képkeretet, kardot és gyöngysort. Hétfőn a barokk etikett szabályait sajátították el, majd megtekintettük az állandó kiállításokat, melyeket délután le is rajzoltunk. Az öt nap során múzeumpedagógiai foglalkozásokon bepillantást nyerhetnek a résztvevők a kastély életébe is. A múlt héten jártuk a kastély pincéjében is, ahol zseblámpával szellemekre „vadásztunk”, amit nagyon élveztek a gyerekek. Sütöttünk rétest is, amit együtt nyújtottunk, s töltöttünk meg mindenféle finomsággal Borosné Ica néni közreműködésével – mondta a tábor vezetője. 
A múlt heti táborozók ellátogattak a győri Mobilisbe, a héten pedig irány Bakonyjákó, ahol kisvonatoznak, s megtekintik a grófi család egykori vadászterületét. Az út során gyűjtött „kincsekből” asztali díszt fognak készíteni.

Kiss Leonóra 10 éves kislány Budapestről érkezett a táborba. Leonóra nagyszüleinél nyaral kishúgával, s nagy öröm számukra, hogy egy ilyen nem mindennapi táborban vehetnek részt. A kiváló lehetőségre az édesanyjuk bukkant rá.
- Nagyon megtetszett a program, s úgy gondoltuk az anyuval, hogy kipróbáljuk, mivel ilyen tábor Budapesten nincs.
Leonóra nagyon élvezi a programokat. Eddig legjobban a nyakékkészítés tetszett neki, mint mondta, az ékszert hordani is fogja. A kislány hozzátette, jövőre is szeretne táborozni Pápán, hiszen ez egy nagyszerű hely.
Tóth Rebeka 9 éves kislány szintén először járt a barokk táborban. Az öt napos programon legóztak, megismerkedtek a kastéllyal, s sokat játszottak - mesélte lelkesen.
A hét programjaiból természetesen a barokk ruhás fotózás sem maradhat el, pénteken, a tábor zárónapján korhű ruhákban fotózkodhatnak a gyerekek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!