Egyéni csúcsok születtek


2015-07-14 16:51:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egyéni csúcsok születtek főképe
Mátyásföldön, az Ikarus BSE Atlétikai Centrumában két napon át versenyeztek az Országos Serdülő és Újonc bajnokság résztvevői. Szombaton és vasárnap 1205 rajthoz állást rögzített a titkárság, a jegyzőkönyvből kiderül, a 13-15 évesek bajnokságán a megrendezett 64 versenyszámban az újoncoknál 456 indulást, a serdülők két évfolyamát átfogó küzdelmeiben 749 nevezést regisztráltak a szervezők. A népes mezőnyben a Pápai SE atlétái is ott voltak, a serdülők és az újoncok között több figyelemreméltó eredmény is született. Kis Károly, a PSE edzője elégedett volt, hiszen több érmes helyezés, egyéni csúcs és a jövőre nézve biztató eredmény született.
- Serdülő korcsoportban Tölgyesi Dániel a Dobó SE versenyzője mögött a második helyet csípte el (58.36), ami reális eredménynek mondható, Rózsás Ferenc pedig a kilencedik pozícióban zárta a megmérettetést (46.91). Az újoncok diszkoszvetőknél Sztupák László 19 fős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg (37.18), a versenyző a kalapácsvetőknél is bronzéremmel gazdagodott, 54.43 méterre hajította a szert. Ugyanitt Balogh Márkó és Piriti Mátyás teljesítménye is említést érdemel, előbbi mindössze három hónapja versenyzik, de már sikerült megjavítania addigi legjobbját (33.81), míg Mátyás kevéssel maradt el tőle (33.67). A futóknál Györkös Hanna 600 méteren nem sokkal maradt el egyéni csúcsától (1:44.49), tőle a frissesség hiányzott, hiszen a versenyt megelőzően kézilabda mérkőzéseken vett részt, végül hatodik lett. Áldozó Botond 1500 méter akadályon és 800 méter síkfutásban indult, mindkét számban megjavította egyéni csúcsát, 1500-on 10., 800 méteren negyedik lett. Az ob-n Gelencsér Viktória és Győri Kristóf is rajthoz állt, mindketten értékes tapasztalatokat szereztek.
Kis Károly elmondta, jelenleg az augusztusi dr. Papp Pál – Csermák József Emlékversenyre készülnek, melynek Tapolca ad otthont.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!