Nagy sikerű dalostalálkozó a Fő téren


2015-07-14 01:10:51  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Nagy sikerű dalostalálkozó a Fő téren főképe
Pápai és környékbeli dalköröknek, énekkaroknak, valamint Madarász Katalin nótaénekesnek köszönhetően szombaton délután is megtelt élettel városunk Fő tere, ahol harmadik alkalommal szervezett dalostalálkozót a helyi nyugdíjas egyesület. Az öt amatőr csoport és a neves vendégművész belvárosi fellépésre sokan voltak kíváncsiak.
– Minden alkalommal a város önkormányzatához adtunk be pályázatot, és az elnyert támogatásból valósíthattuk meg a dalostalálkozót. Mindig helyi és járási énekkarokat hívunk meg, melyek évről-évre cserélődnek, hogy minél többen megmutathassák tehetségüket – nyilatkozta a Söprik a pápai utcát elnevezésű rendezvényről Baán Éva, a szervező Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke. Mint mondta, az idei esemény különlegessége abban áll, hogy ez alkalommal lehetőségük nyílt vendégművészt is meghívni Madarász Katalin nótaénekes személyében. Baán Éva megjegyezte, Madarász Katalin legutóbb a ’40-es években járt Pápán, és most igencsak rácsodálkozott a megújult Fő térre, amely nagyon elnyerte a tetszését.
Rajta kívül a délután folyamán fellépett a Magyargencsi Dalkör, a Takácsi Kenderszer Népdalkör, a Vaszari Asszonykórus, a Pápai Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusa, valamint a házigazda nyugdíjas egyesület énekkara. – Ezek a Fő téri programok olyan kedvelt időtöltésnek számítanak a lakosság körében, melyeknek ezúttal is bebizonyosodott a létjogosultsága. Sokan kíváncsiak a rendezvényre, mindenki jól érzi magát, és a csoportok is nagy örömmel lépnek fel egy ilyen illusztris helyszínen – fűzte hozzá mosolyogva Baán Éva. Megtudtuk tőle: egyesületük legközelebb a Művészetek Völgye keretein belül Taliándörögdön, illetve a Felsővárosi városrészi napon képviselteti magát.
A programhoz kapcsolódóan a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagjai kézműves foglalkozásokat és mesterségbemutatót tartottak a Plébániasoron.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!