A show folytatódik - Fonográf-emlékkoncert


2015-07-13 22:04:27  | cikk: pgya  | 


A show folytatódik - Fonográf-emlékkoncert főképe
Retro nosztalgikus zenei élményben részesülhettek azok, akik ellátogattak péntek este az Árkádia presszó teraszára, a Fonográf Emlékzenekar koncertjére. A nagy érdeklődést jellemezte, hogy már a koncert kezdete előtt minden asztal és ülőhely foglalt volt, a koncertet megrendező presszó üzemeltetője, Takács János további ülőalkalmatosságokat hozott ki a kávézóból az egyre nagyobb számú közönségnek.

1973-ban alakult egy zseniális zenekar, amely Edison korszakalkotó találmányáról nevezte el magát és a „széllel szemben” járt. Közel négy évtized múlva egy tapolcai csapat, Fonográf Emlékzenekar néven felvállalja az elmúlt évtized ma már retrós életérzést hordozó dalait és a közönség legnagyobb örömére jól és hitelesen játssza azokat. A tapolcai csapat egyébként autentikus módon nyúl a Fonográf dalokhoz, érzékelhetően igyekszik „eredetiben” visszaadni a régi slágereket.

A 60-as, 70-es, 80-as évek zenéjét kedvelő ember úgy érezhette, hogy teljesült egy vágya, időutazásban részesülhetett a koncerten, amely érzést csak erősített a nosztalgia presszó hangulatos korabeli berendezése. Jól ismert dalok – Lökd ide a sört; Az első villamos; Wagner úr; Jöjj, kedvesem...; Vidéki kislány stb. –, kiváló hangzás, a közönségnek tetszett a produkció.

A koncert előtt az együttes vezetőjét, Tóth Árpád András dobost kérdeztük a zenekarról:
- Elhatároztuk, hogy megismertetjük a fiatalabb nemzedékkel azt a zenei világot és életérzést, melyet egy több évtizeddel ezelőtt működő legendás zenekar képviselt. Koncertjeinken ugyanúgy megtalálhatók a középkorú, mint a fiatalabb rajongók is. Precízen, pontosan lekottázva adjuk elő az ismert dalokat, nagy hangsúlyt fektetve a vokálok kidolgozására. A slágereket eredeti hangnemben adjuk elő, köszönhetően az énekes-gitáros Juhász Miklós hangfekvésének. Az Emlékzenekart többször is az a megtiszteltetés érte, hogy a legendák előtt játszhattunk. Például Németh Oszkár, a Fonográf egyik alapítója - dobos - számtalanszor vendégeskedett már a zenekarunkban, mindenki nagy örömére – mondta el hírportálunknak Tóth Árpád András, a zenekar vezetője.

A hangos tetszésnyilvánításnak és a tapsnak köszönhetően hosszú ráadást adtak a kitűnő zenészek.
A zenekar tagjai: Csatári Márió: gitár, ének; Juhász Miklós: gitár, ének; Őri Sándor: billentyű, ének; Tóth Árpád András: dob, ének; Végh Zoltán: basszusgitár.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!