Készülnek a húsvétra


2010-03-18 12:14:51  | cikk: mo  | fotó: Babos Petra  | 


Készülnek a húsvétra főképe
A Pápai Hús 1913 Kft. már január óta készül a húsvétra, hisz a hagyományos sózású sonkák érleléséhez hat hét szükséges - tudtuk meg Politzer József ügyvezető igazgatótól. Ebből a sonkából körülbelül 125-130 tonnát gyártottak, amelynek 90 százaléka már le van kötve kereskedelmi forgalomban.
- A hagyományos parasztsonkából 25-30 tonnát gyártottunk, az ún. olcsó sonkából, vagyis a gyorspácolású sonkából pedig csak azt a mennyiséget engedtük legyártani, amit kötelezően adnunk kell a hagyományos és a drágább árfekvésű termékek mellett.
Az igazgató elmondta, 2008-ban a legyártott mennyiség 47 tonna volt, 2009-ben ezt duplájára növelték, az idei évben pedig 130 tonnát gyártottak.
A húsvéti időszak óriási terhet ró a vállalatra, hiszen közel 3 hónapig 100 milliós nagyságrendű összeg áll a hagyományos érlelésű sonkákban, azonban mindez likviditási nehézségeket nem okoz a cég számára, tette hozzá Politzer József.
Az idei húsvéti időszakban a Pápai Hús 1913 Kft. új terméket dobott piacra, egy különleges fűszerezésű, ízletes, magas árfekvésű sonkát, melyből 15 tonna mennyiséget gyártottak le. A Körös-hegyi Sonka nevet viselő terméket natúr és fűszeres változatban kínálja a húsipari vállalat. A termékcsaládot hivatalosan a 2010-es Szent György-napi Agrárexpon mutatják be, mint a Pápai Hús 1913 Kft. legújabb termékét. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!