Magyarország súlyos demográfiai válságban van – sajtótájékoztatót tartott a DK


2015-07-12 20:25:19  | cikk: HuHa  | 


Magyarország súlyos demográfiai válságban van – sajtótájékoztatót tartott a DK főképe
A népesedési világnaphoz kapcsolódva tartott sajtótájékoztatót szombaton délelőtt a Kossuth utcán Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke. Mint mondta, Magyarországon már negyedik évtizede fogy a népesség, s az elmúlt esztendőkben minden eddiginél kevesebb gyermek született.
-Elhibázott szociálpolitika és adópolitika, romló egészségügyi ellátás, elvándorlás – ezeket lehet okokként megjelölni, és ezekért jelentős részben a jelenlegi hatalmat terheli a felelősség - fogalmazott a DK helyi elnöke. Kerecsényi Zoltán a KSH adataival szemléltette állítását. Eszerint az Európai Unió 28 tagállamában 2013-ban 91 ezerrel kevesebben születtek, mint 2000-ben, az országok felében nőtt a születésszám, míg felében csökkent. Hazánkban a 2000-2013 közötti időszakot vizsgálva 2006-ban volt a legmagasabb a születések száma (99.871), de még a Gyurcsány Ferenc vezette kormányzat utolsó teljes évében, 2008-ban is 99.149 újszülött jött világra. Megemlítette, a Gyurcsány-kormány idején indult a babakötvény, a megemelt szocpol támogatás, kevesebb adót kellett fizetni és több lakás is épült.
-  A mélypontot a jelenlegi hatalom 2011-es és 2013-as évei jelentették, tavalyelőtt 89.524 gyermek született, ami közel tízezerrel kevesebb, mint 2008-ban – hangsúlyozta. A DK vezetője kiemelte, a Fidesz 2010-2013 közötti kormányzása alatt kevesebb gyermek született, mint a sokat bírált nyolc év bármelyikében. Kerecsényi Zoltán arról is szólt, a DK olyan programot kíván készíteni az ország számára, mely méltó és tisztességes körülményeket teremt a gyermekvállaláshoz.

A sajtótájékoztatón egy másik témáról is szólt az elnök. A magyarországi menekülttáborok létesítéséről szóló és Pápa városát is érintő megtévesztő hírekkel kapcsolatban arra szólította fel a szélsőségeseket, hogy hagyjanak fel a félelem- és gyűlöletkeltő propagandával.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!