Sok résztvevő a nyári alkotótáborban


2015-07-11 20:36:05  | cikk: Babos Petra  | 


Sok résztvevő a nyári alkotótáborban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ hosszú évek óta rendszeresen megszervezi a nyári alkotótábort. Az idei évben is két csoportot indítottak: színjátszós és pónilovas tábort. A héten 44 kisgyermek választotta a JMSZK jól bevált táborát. A csoportfoglalkozások délelőttönként zajlottak, délután strand, mozi, vetélkedő és játék várta a gyerekeket. Jártak a Kékfestő Múzeumban, a tűzoltóságon és a Református Gyűjteményekben, de az egy napos kirándulás sem maradhatott el. Pénteken a bakonyszentlászlói kalandpark volt az úti cél. A színházépületben Csináljunk színházat címmel Pápai Fruzsina, a Teleszterion Színházi Műhely egyik tagja, színésze vezette a tábort, ahol a gyerekek nagyon jól érezték magukat. A résztvevők drámapedagógia foglalkozásokon ismerkedhettek meg a színházzal. A jó hangulatú délelőttök során különböző szituációs- és szerep játékokat játszottak, beszélgettek, improvizáltak. A táborvezető hírportálunk kérdésére elmondta, nagy öröm számára, hogy idén sokan jelentkeztek a táborba. A fiatal hölgy hozzátette, színházi eszközökkel, azok alapjaival foglalkoznak, kifejezetten a kommunikációra, az empátiára és az együtt gondolkodásra helyezve a hangsúlyt.
Az egyik táborozó, Szanyi Kata nagyon jól érezte magát a színjátszós csoportban, melyben már tavaly is részt vett. A mosolygós lány szerint hasznos ez a tábor, mivel a színészi munkába is bepillanthatnak. A táborozók között nagy népszerűségnek örvendett a Halász póniudvarban szervezett pónilovas tábor. A festői környezet, a barátságos háziállatok, valamint a szép pónik, Mirza, Szelli, Tubi, Karamell és Hógolyó mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a gyerekek igazán jól érezzék magukat az egy hét során.
Halász József, a pónilovas tábor vezetője elmondta, az öt nap során nemcsak lovagoltak, hanem megtanulták a lótartás szabályait is. Reggel először mindig csutakoltak, majd kitisztították a patákat, megfésülték a pónikat, majd felnyergelték őket. Ezt követte az ügetés és a lovaglás, amit a legjobban élveznek a gyerekek. Mindig fel kellett iratkozniuk a lovakra, mivel öt pónijuk van, s mindegyik nagy népszerűségnek örvend.
A gyerekek nagyon ügyesek voltak, sokan már nem először jártak itt, így elég bátran fel mertek ülni a pónikra.
Völgyi Tina 10 éves kislány már harmadszor jött el a pónilovas táborba, mivel szereti a lovakat. Kedvence a Tubi, akit könnyű irányítani, s nagyon jámbor jószág. Tina a következő pónis táborba is jelentkezett, majd úszó és tánctáborba fog menni a nyár folyamán. Tervei között szerepel, hogy jövőre is ellátogat a pónilovas táborba.
A táborok népszerűségét mutatja, hogy a második turnusra is 36 gyermek jelezte részvételi szándékát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!