Heitler László képei a színházépületben


2015-07-11 20:28:41  | cikk: Babos Petra  | 


Heitler László képei a színházépületben főképe
A Hónap műtárgya elnevezésű kiállítás sorozat júliusi alkotója Heitler László festőművész, művészeti író. Az alkotó a tárlatra régebben készült nyomatait és rézkarcait hozta el. A JMSZK földszinti előterében látható tárlaton nyaralások, kirándulások emlékei, illetve pápai életképek, helyszínek tekinthetők meg.

Heitler László képeivel 1961 óta szerepel rendszeresen egyéni és csoportos kiállításokon, munkái megtalálhatók öt hazai múzeum, továbbá intézmények és magánszemélyek gyűjteményeiben. Festőként és művészi íróként is tagja a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, valamint a Magyar Festők Társaságának és a Veszprémi Művész Céhnek is. Számos könyve jelent meg Beck Ö. Fülöp, Vedres Márk, Goldman György, Pásztor János, Németh Mihály, Marton László és Egry József munkásságáról, a Pápai Képzőművészeti Szabadiskola 50 éves történetéről és Pápa város műemlékeiről.
Pályázati és kiállítási díjban tizenhárom alkalommal részesült. Elnyerte a SZOT, az Országépítő Alapítvány, az Eötvös Alapítvány ösztöndíját, a Veszprém Megyéért arany fokozatot és Pápa Város Díszoklevele kitüntetésben is részesült. A kiállítás a JMSZK földszinti előterében tekinthető meg augusztus 2-ig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!