Helyi értékek kiállítása


2015-07-08 16:44:55  | cikk:  | 


A Civilszerviz Egyesület közel tíz éve dolgozik a pápai járásban. Az elmúlt években az egyesületek és alapítványok szakmai segítése mellett sok-sok programot és rendezvényt szerveztek, melyen a látogatók ingyenesen vehettek részt. Néhány éve önkéntes pontot működtetnek Pápán a JMSZK-ban, ahol a felnőttek mellett a diákokat is felkarolják, és partnereikkel lehetőségeket biztosítanak számukra a közösségi szolgálat teljesítésére.

Az egyesület idei egyik célja, hogy a pápai járás több településén valósuljanak meg kiállítások az ott élők munkáiból, melynek első állomása Külsővat volt. Bár ezek „csak” egy-egy kiállításnak, tűnnek, mégis sokkal többek ennél. Például közösség kovácsoló erejük mellett megmutatják az adott települések sokszínűségét, összehozzák a generációkat, esetlegesen ezek hatására újabb kisközösségek jöhetnek létre a falvakban (cukrászklub, faragó-, vagy hímző szakkör stb..)

A kiállítások jó alkalmat adnak arra, hogy a községekben élők megmutathassák az általuk alkotott szebbnél szebb dolgokat, melyeket kellő alázattal, szeretettel, és rengeteg időráfordítással készítettek. Ők mindannyian megérdemlik az elismerést, hisz vannak köztük családanyák több gyermekkel, családapák, akik munkájuk mellett fordítanak időt a hobbijukra, illetve fiatalok, esetenként tizenéves diákok is, akik az iskolai tanulmányaik mellett végzik alkotómunkájukat.
Az egyesület elindítja a folyamatot, illetve szakmai segítséget nyújt, de a kiállítások szervezésében az adott települések önkormányzataival, és civil szervezetekkel, kisközösségekkel együttműködve helyi lakosok vesznek részt. Fiatalok is segítik munkájukat, részben közösségi szolgálatot végző diákok, akik a kiállítások megvalósulását dokumentálják, majd a későbbiekben az egyesülettel közösen a képanyagok feldolgozásában is részt vesznek.

A programok megvalósulását az önkénteseken és önkormányzatokon, valamint a diákokon kívül Nemzeti Együttműködési Alap nyertes pályázati támogatása segíti.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!