Végeknek dícsérete - Szombaton mindenkit vár a Hegy Napja


2015-07-08 16:22:22  | cikk: pgya  | 


Végeknek dícsérete - Szombaton mindenkit vár a Hegy Napja főképe
A Hagyományok Hegye Egyesület idén is megszervezi a Hegy napját, mely évek óta egyfajta nyílt napként mutatja be az Öreghegyen kialakított szabadidőközpont hármas egységét, a természet, a néprajz és a történelem kincseit.

A Hagyományok Hegye Egyesület évek óta azon fáradozik, hogy a közel 10 hektáros területen egy olyan történelmi, néprajzi és természetismereti központot alakítson ki, mely változatos programok, izgalmas foglalkozások segítségével ismerteti meg a látogatókkal a hegy értékeit: a területen feltárt avar sírokat, a több száz állat- és növényfajt, valamint korabeli néprajzi kincseinket.  

A Hegy napja idén is változatos kavalkáddal vár minden érdeklődőt. Hagyományőrző bemutatók, lovas és gyalogos harcmodorok elevenednek meg a látogatók előtt, lovas ügyességi játékok, íjászbemutató, kézműves foglalkozások, középkori fegyverek hatásbemutatója, népi játékok, középkori tábori élet, betyárvilág és jurtakiállítás várja az érdeklődőket.  

- Ez egy olyan nap, amely minden programjával hagyományainkat, történelmünket idézi. A középkorból a korai időszakát, illetve a végvári vitézek életét elevenítjük meg, építünk egy tábort, ahol nem csak a hadrendbe állást, a csatajelenetet, hanem a korabeli életet is bemutatjuk. Zenei élményt is kínálunk a Hegy napja rendezvény látogatóinak, a Sub Rosa zenekar ad koncertet. Újdonságnak számít, hogy idén nem csak lovas harci bemutatók lesznek, hanem úgynevezett trükk lovaglás, a Megyer Sarja Lovas Egyesület tagjai kápráztatják el majd a közönséget mutatványaikkal. Várunk szeretettel mindenkit! - nyilatkozta hírportálunknak Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye egyesület elnöke.  

A Hegy napját július 11-én, szombaton tartják, 14 órától várják az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!